Hengelsportvereniging De Rietvoorn: uitzetten spiegelkarpers

Zaterdag 19 november om 10.00 uur 's morgens was het dan zo ver; de eerste spiegelkarpers die gaan worden uitgezet in het kader van het nieuwe visstandbeheersplan zijn gearriveerd. En daarmee is het, het eerste echte wapenfeit van de in het voorjaar ingestelde karpercommissie van Pannerdense Hengelsportvereniging de Rietvoorn. Het plan is bedoeld om de mogelijkheden om op karper te vissen op de verenigingswateren te verbeteren en bestaat uit 3 uitzettingen op 2 wateren verspreid over 3 jaar.

Het doel is dat het water Lobberden geschikt wordt voor de beginnende en groeiende groep jeugdige karpervissers. Voor het water Hulshof is de doelgroep de wat meer gevorderde karpervisser. Op de wateren werden respectievelijk 30 en 15 zeer fraai beschubte spiegelkarpers uitgezet. Onder toeziend oog van 2 bestuursleden worden door de leden van de karpercommissie en enkele vrijwilligers de vissen nauwkeurig gemeten, gewogen, gefotografeerd en uitgezet.

Elke spiegelkarper heeft een uniek beschubbings patroon en zo kunnen de vissen na een toekomstige terugvangst herkend worden door de foto's te vergelijken. Door de vangstgegevens als gewicht, lengte en vangstplek krijgt de vereniging inzicht in de groei, maar ook of de vis bij hoog water van water wisselt. In de toekomst het project geëvalueerd worden en kan er bepaald worden of het, het gewenste resultaat op heeft geleverd.

Karperproject Lobberden 008Karperproject Lobberden 016

Karperproject Lobberden 018Karperproject Lobberden 020

Karperproject Lobberden 028Karperproject Lobberden 043

Karperproject Lobberden 053Karperproject Lobberden 063

Karperproject Lobberden 069Karperproject Lobberden 079

Foto's: Frans Willemsen

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.