Piet en Bets 65 jaar getrouwd

piet en bets krijgen van de burgemeester een mooi aandenken

Pannerden 8 november 2017. "Ruim negentig jaren geleden zijn wij geboren",  geeft het jubilerende echtpaar aan. Namelijk Piet Huting, 90 jaar geleden geboren in Druten en Bets Huting-Scheers. Ook 90 jaar gelden geboren maar dan in Doornenburg. Piet en Bets vierden op 8 november 2017 jongsteleden hun 65 jarig huwelijksdag (briljanten bruiloft) samen in huiselijke kring. Natuurlijk zijn deze momenten bijzonder, zoals ook Burgemeester Ella Schadd-Boer tijdens haar bezoek memorerende op deze middag.

Gezien uw leeftijd van u beiden 90 jaar is dit toch zeker bijzonder te noemen. Tijdens de felicitatie werd door Burgemeester Ella Schadd-Boer een mooi cadeau aangeboden dat het gemeentewapen toont namens Rijnwaarden. Piet en Bets hebben twee kinderen Leisje en Tonnie. Helaas is Leisje overleden. "Dit gemis is enorm en het verdriet is niet te omschrijven", zegt Bets. De tijd terug kunnen we ons nog heel goed voor de geest halen, net of de tijd dan stil staat geeft Bets aan.
In de ochtend werd het jubilerend paar verrast met het bezoek van Luciën van Riswijk burgermeester van Druten, die op zijn beurt de felicitatie uitsprak.

bets piet vroeger nu

Piet Huting vertelt: Ik ben in 1927 geboren, vlak na de watersnood van 5 januari 1926. Daar weet ik gelukkig weinig van en dat is ook maar goed ook. Maar de crisistijd, toen ik dat snapte was ik zelf 14 jaar en moest aan de bak. Leren kon ik heel goed, maar ik mocht niet want er was geen geld. En dan die verrekte oorlog! We moesten ons er maar door heen zien te wurmen in die tijd. Zoals gezegd toen ik 14 jaar was moest ik gaan werken, eerst bij Solientjes in de Rijnstraat Pannerden. Omdat ik goed met techniek om kon gaan in de smederij, was voor mij daar geen lang leven beschoren bij Solientjes. Ben toen naar de hoefsmid in de smederij van Antoon Brands in de Haspelstraat gaan werken.

Wat later werd ik uitgezonden naar Indië waar ik tweeënhalf jaar gediend hebt. Nu ik 90 jaar ben kan ik met trots terug kijken naar mijn werkverleden. Het begin wat moeilijk, net terug uit Indië kreeg daarna een baan aangeboden bij kunstsmederij te Nijmegen. Daar heb ik 37 jaar mijn werktijd vol gemaakt waarbij ik voor veel gemeenten kunstzinnige opdrachten heb mogen uitvoeren van de kunstenaar Huub Kortekaas, en voor het buitenland opdrachten o.a. in Frankrijk. In Zevenaar waar wij dadelijk mee fuseren heb ik het kunstwerk de Zeven Aren staan dat ik heb mogen ontwerpen. Voor mij is dit dan een pronkstuk voor eigen gemeente straks. Bets zegt "ik ben heel trots op mijn man, hij bezit gouden handen".

Tekst en foto's: Frans Willemsen.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.