Pastorie Pannerden nieuwe opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

Na de eerste structurele opvanglocatie aan de Ganzepoelweg 12 in Angerlo opent nu ook een tweede locatie in Zevenaar. Namelijk in de pastorie aan het Dorpsplein in Pannerden. Vanaf medio juli 2022 trekken de vluchtelingen in hun nieuwe onderkomen.
Opvanglocatie Pannerden
De vluchtelingen worden opgevangen in de pastorie. De locatie is aangepast voor gebruik en biedt een fijne plek midden in het centrum, omringd door vele voorzieningen. Zo krijgen de vluchtelingen een zachte landing. Op deze locatie worden 15 vluchtelingen opgevangen. Het is een structurele opvanglocatie. Dit betekent dat deze locatie voor langere tijd mensen huisvesting biedt.
Gemeentelijke taak
Alle gemeenten in Nederland hebben de taak gekregen om vluchtelingen om te vangen. De gemeente Zevenaar gaat in totaal onderdak bieden aan 100 á 125 vluchtelingen, verspreid over meerdere locaties. Op dit moment onderzoekt Zevenaar de mogelijkheden voor nog andere locaties.
Inwonersinitiatieven
Veel inwoners willen iets betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Zowel voor de noodopvanglocaties als particuliere opvang. Dit is hartverwarmend. Op https://www.zevenaar.nl is een speciale pagina ingericht met actuele informatie over deze crisissituatie en hoe inwoners kunnen helpen.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.