Pannerden Actueel

25 jaar Bloemenwapen

  • Hits: 2423

bloem_wapen1
bloem_wapen2
bloem_wapen3
1/3 
start stop bwd fwd

Al in 1988 wordt gesproken over het oprichten van een bloemenwapen. Zeker 10 jaar ervoor was PIT Pannerden op diverse onderdelen actief.
PIT nam deel in het kader aan de Landelijke wedstrijd die de Nederlandse Heidemij in het kader van de leefbaarheid in 1982 tot 1984 uitschreef. De stichting Pit, opgericht in de jaren zeventig, ijverde zich vooral voor de gemeenschap, maar ook heel belangrijk voor de 3e wereld, waar al vele doelen zijn gerealiseerd.

In de eigen gemeenschap werden diverse onderwerpen gerealiseerd, waaronder het Carillon op het toenmalige gemeentehuis, de fontein op de hoek Haspelstraat - Schoolstraat, de Kerststal en de Vogelvolière aan de boerderij in de Aerdtsestraat.

Met al deze activiteiten wint Stichting PIT in 1984 tijdens deze landelijke wedstrijd een prijs. De jury heeft dit predicaat toegekend op grond van wat er in de jaren 1982 - 1984 is gebeurd met betrekking tot de leefbaarheid in eigen woonomgeving.

Maar daarmee was het nog niet mee gedaan. Enkele jaren later in 1988 bespreekt men over het opzetten van een bloemenwapen, afgeleid van het gemeentewapen. Eerst moest er een locatie worden gevonden plus de toestemming van de gemeente.

Er wordt in de notulen maar een locatie genoemd namelijk waar de oude pastorie staat. Dit in overleg met het kerkbestuur en Ton van Lier over het beschikbaar stellen van de ruimte.

In juni 1989 wordt vermeld dat de toestemming er is en Toon Peters een mal ontwerpt in de vorm van het wapen. Joke Haak koopt de 1e bloemen: 190 Begonia's rood dubbel, 250 begonia's wit dubbel en voor de "hemel" werd gekozen voor 25 Rijk bloeiende Verbena Hemelblauw.
Met de gemeente Pannerden werd overlegd over de planten die om het wapen heen kwamen te staan.

Juni 1989 werd het wapen ingeplant door Wim Kuster. Dit heeft hij meerdere jaren gedaan. Daarna werd deze taak overgenomen door Piet Vreman en later door Bart Jansen. Momenteel wordt deze taak vervuld door Frans Willemsen.

Wij gaan alweer het 25e jaar in, waarbij vele vrijwilligers de gemeenschap het bloemenwapen hebben kunnen tonen. Veel plezier met de bloeiende begonia's en ons wapen!

Tekst en foto: Frans Willemsen.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!