Pannerden Actueel

Oplevering regelwerk Pannerden

  • Hits: 2572

Het Regelwerk Pannerden wordt maandag 29 september officieel opgeleverd. Met het regelwerk heeft Rijkswaterstaat een instrument in handen om bij hoogwater de bij wet geregelde afvoerverdeling over de Waal (2/3) en het Pannerdensch Kanaal (1/3) in stand te houden. Dat is van belang voor de veiligheid van de twee tot vier miljoen mensen die in het Nederlandse rivierengebied wonen en werken.

Regelwerk oplevering

Kleine ingreep, groot effect

Regelwerk Pannerden is van grote betekenis voor de hoogwaterveiligheid in Nederland. Dat komt door de ligging aan het beginpunt van de Nederlandse delta:ingrijpen op deze plek is van grote invloed op de rest van het rivierengebied, van het IJsselmeer in het noorden tot de delta in het westen.

Het regelwerk is 175 meter breed en vijf meter hoog. Door meer of minder betonnen balken in het regelwerk te plaatsen, kan de hoeveelheid water die er bij hoogwater doorheen kan stromen, worden gereguleerd.

Herinrichting Rijnwaardense Uiterwaarden

Regelwerk Pannerden maakt deel uit van het project Rijnwaardense Uiterwaarden. In dit project werken verschillende overheden en private partners in zeven deelprojecten samen aan hoogwaterbescherming en natuurontwikkeling. Het regelwerk is het eerste deelproject dat gereed is.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!