In de Pen

Wie-Wat-Waarom?

pannerden interview

Een regelmatig terugkerend interview met bekende of minder bekende inwoner(s) van Pannerden. Inwoners die op hun eigen wijze naar voren treden met hun verhaal.

Telkens zal de pen worden doorgegeven aan iemand voor een volgend interview.

Interview Hugo van den Bogaard

  • Hits: 4403

Hugo is op 30 september 1958 geboren in Pannerden. Zijn schoolcarrière begon bij de Sint Aloysiusschool in Pannerden, en de LEAO in Didam daarna de MAVO in Lobith.

Hugo komt uit een gezin van 8 kinderen. Daarvan is hij de oudste. Het was wel aanpakken thuis. Hugo heeft al jong leren koken. Zijn moeder had het druk in het gezin en stond ook altijd vroeg op om extra werk te kunnen doen voordat de kinderen wakker werden. Hugo werkte toen in ploegendienst en kookte vaak zijn eigen potje.

Lees meer: Interview Hugo van den Bogaard

Interview de Starfighter

  • Hits: 5838

In ons laatste interview werd de pen doorgegeven aan het in Pannerden alom bekende duo van de Starfighter. Op deze avond proberen we wat meer te weten te komen over deze twee heren.

1: Wie zijn jullie en wat zijn jullie van elkaar?

Wij zijn Rene en Freddy Wildenbeest, broers van elkaar en geboren in Pannerden.

Lees meer: Interview de Starfighter

Interview Mark Evers en Werner Schreven

  • Hits: 4707

De pen is doorgegeven aan prins carnaval Mark Evers en zijn adjudant Werner Schreven.

Mark is geboren in Pannerden en is nu 37 jaar oud. Hij heeft op het Liemers College gezeten en is daarna naar de HTS in Arnhem gegaan. Mark heeft tijdens zijn jeugd een bijbaantje op de steenfabriek gehad. Zijn hobby’s zijn natuurlijk de kinderen, maar daarbij zijn voetbal en gezelligheid ook belangrijke momenten van de week. Het voetballen ging hem niet altijd goed af. Hij had veel last van blessures die hem telkens overkwamen. Hij had regelmatig wat gebroken, maar heeft er altijd wel van genoten.

Lees meer: Interview Mark Evers en Werner Schreven

Interview Marco Arentz en Chantal Wesselkamp

  • Hits: 4408

De pen is doorgegeven aan ons Koningspaar.

Vanavond ben ik daar op bezoek en ontmoet een enthousiast paar dat veel te vertellen heeft over de belevenissen als Koningspaar van Paandre.
We hebben het over Marco Arentz en Chantal Wesselkamp. Zij hebben drie kinderen. Chantal is geboren in Pannerden en heeft nooit ergens anders gewoond. Marco is geboren in  Lobith, maar woont al 40 jaar in Pannerden.

Lees meer: Interview Marco Arentz en Chantal Wesselkamp

Interview Arno Benning en Frans van Loon

  • Hits: 4811

We beginnen een interview met twee vrienden die het in hun bol hebben gekregen om een website te gaan maken over Pannerden en alles wat daar mee te maken heeft.

Wie zijn jullie?

Arno Benning en Frans van Loon

Zij hebben elkaar ontmoet bij hetzelfde bedrijf in 1998. Zij werkten daar allebei in de beveiliging. Ook in Pannerden zelf hebben ze veel samengewerkt en lol gemaakt bij het organiseren van de vakantiespelen. De hobby’s die ze delen zijn de computer, samen met de bikey boys een weekendje weg, een biertje pakken bij Wim of Piet en natuurlijk op zijn tijd de sport.

Waarom dan nu het starten van deze website?

Arno geeft aan dat de oude website Pannerden.com was weggezakt en het eigenlijk wel weer een uitdaging vond om dit nieuw leven in te blazen. Hij heeft deze uitdaging met Frans gedeeld en samen zijn ze enthousiast aan de slag gegaan. Zij hebben allebei de affiniteit om websites te bouwen en snel werden de eerste plannen al gemaakt.

Doen jullie dit nu alleen?

Nee, je kunt wel een website bouwen en hem in het begin ook vullen, maar je hebt input nodig vanuit het dorp. Het is belangrijk dat er meer personen betrokken worden bij deze website en dat ze elkaar wakker houden om de website te blijven vullen. Het moeten mensen zijn die betrokken zijn bij het wel en wee van Pannerden en die ook de uitdaging zien zitten. Er zijn inwoners benadert en we hebben nu een groep van 13 personen actief.

Kunnen jullie iets vertellen over het doel van de website, en voor wie deze bedoeld is?

Het doel is om iedereen die interesse heeft in Pannerden te kunnen informeren. In de eerste plaats zijn dit de inwoners van Pannerden zelf. We hebben een activiteitenkalender en daar kunnen ze alle activiteiten en festiviteiten terug vinden. Het is de bedoeling dat de activiteiten aangegeven worden door degene die de activiteit organiseren en dat zij ook een evaluatiestuk schrijven als dit leuk is om te melden. Ook voor toeristen is het belangrijk om goede informatie te krijgen over Pannerden en omgeving. Wat is er allemaal te doen, maar ook wat is er allemaal te halen. De historie en het dialect mogen niet ontbreken. Het is dus eigenlijk een website waarop alle zaken die met Pannerden te maken hebben vermeld kunnen worden. Ook die dingen die anders zijn dan normaal kunnen vermeld worden. Hierbij kun je denken aan de sluiting/ openingstijden van bv de huisartsen en fysiotherapie. Deze groepen kunnen dit dan zelf aangeven bij de webredactie. Ook kunnen we zorgen voor een link vanuit onze website naar bv. de website van verenigingen, profit of non-profit organisaties.

Wat zijn de toekomstplannen?

Wij hopen dat het een krachtig automatisch medium gaat worden, die veel geraadpleegd wordt. Een soort “Google” van Pannerden. Alles is bespreekbaar als het maar gaat leven en we er allemaal van kunnen genieten.

Willen jullie zelf nog iets kwijt?

Wij hopen dat zowel jong als oud van deze site gebruik gaat maken. Het zou leuk zijn als we informatie kunnen delen via de site en dat we uiteindelijk allemaal een bijdrage gaan leveren om de site actief te houden. We willen graag na een jaar tevreden terug kunnen kijken en zien dat het belangrijk is dat de site leeft.

Aan wie geven jullie Wie – Wat- Waarom door?

Het nieuwe Koningspaar.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!