Interview de Starfighter

In ons laatste interview werd de pen doorgegeven aan het in Pannerden alom bekende duo van de Starfighter. Op deze avond proberen we wat meer te weten te komen over deze twee heren.

1: Wie zijn jullie en wat zijn jullie van elkaar?

Wij zijn Rene en Freddy Wildenbeest, broers van elkaar en geboren in Pannerden.

Rene 41 jaar: Ik ben naar de LTS in Zevenaar gegaan en daar de richting hout gekozen. De bedoeling was om timmerman te worden. Dit heb ik niet afgemaakt. Ik ben gaan werken bij de HULO, daarna bij de Bemaco staalbouw in Gendt als spuiter. Mijn vader was spuiter en daar heb ik veel van geleerd. Ik heb geen opleiding gehad voor spuiter. Rene werkt graag en veel alleen.

Freddy 37 jaar: Ik ben naar de LTS in Zevenaar gegaan en daar de richting van automonteur gevolgd. Daarna naar de streekschool voor 2e monteur. Ik heb nooit gewerkt als automonteur. Ik ben gaan werken bij een schoonmaak bedrijf in Zevenaar. Daarna heb ik ongeveer 6 jaar bij de Fico gewerkt in Herwen. Deze ging dicht. Ik ben overgestapt naar de deurenfabriek in Zevenaar. Daar heb ik in de productie gewerkt. Wegens reorganisatie daar gestopt en nu zoek ik nieuw werk.

2: Hobby's en uitdagingen

Wij hebben veel dezelfde hobby's. Wij zijn lid van de schietvereniging het Gulden Schot. Freddy zingt bij Just for fun en is pas begonnen bij de schutterij als officier. Rene heeft ook bij het koor gezongen.

3: We kennen jullie als "De Starfighter". Wanneer begonnen en wat zijn jullie hoogtepunten geweest.

We zijn 22 jaar geleden begonnen in het café van Jan Stronkman. Via pa en de biljartvereniging zijn wij gestart met de avonden. Wij waren ook zendpiraat radio Starfighter. Iedere zaterdag begonnen we vroeg in de morgen en dit kon wel uitlopen tot over de hele dag. We zijn 3 keer opgepakt en weer opnieuw begonnen. Daarna hebben we een definitieve waarschuwing gekregen. De bekeuringen werden steeds hoger. We zijn toen maar gestopt met zenden. De muziek op feesten zijn we mee doorgegaan. In 1999 hebben we brand gehad en is een groot deel van de spullen vernietigd. De cd's zijn grotendeels behouden gebleven, met dank aan de brandweer. We hebben alles weer opgebouwd en nieuwe gekocht en aangepast. Daarna weer begonnen. Het is vooral mond op mond reclame. We hebben geen website of iets dergelijks. We treden vooral in de buurt en buurtdorpen op. We gaan niet verder. Waar we voor gevraagd worden zijn meestal de verjaardagen, bruiloften en buurtverenigingen die een gezellige avond willen hebben. Het vermaken van de gasten gaat vanzelf. We hebben geen goocheldoos voor als het stil valt. We hebben een taakverdeling. Rene die draait en kondigt aan en Freddy zoekt de muziek uit. Ook verzoeknummers aanvragen wordt veel gedaan.

Echte hoogtepunten in deze 22 jaar hebben we niet gehad. Het is vrij constant. We hebben geen gekke dingen meegemaakt.

4: Wat zijn de toekomst plannen voor De Starfighter?

We hebben geen toekomst plannen. Plezier hebben in wat we doen is het belangrijkste. Als we gevraagd worden dan komen we. Verder geen uitbreidingen of veranderingen op komst. Kaartjes met de naam en telefoonnummers zijn tijdens de feesten te krijgen. We hebben verder geen ambities.

5. Aan wie geven jullie dit interview door? 

De persoon waar de pen voor het volgende inerview naar toe gaat is Hugo van den Bogaard.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.