In de Pen

Interview Mark Evers en Werner Schreven

  • Hits: 5157

De pen is doorgegeven aan prins carnaval Mark Evers en zijn adjudant Werner Schreven.

Mark is geboren in Pannerden en is nu 37 jaar oud. Hij heeft op het Liemers College gezeten en is daarna naar de HTS in Arnhem gegaan. Mark heeft tijdens zijn jeugd een bijbaantje op de steenfabriek gehad. Zijn hobby’s zijn natuurlijk de kinderen, maar daarbij zijn voetbal en gezelligheid ook belangrijke momenten van de week. Het voetballen ging hem niet altijd goed af. Hij had veel last van blessures die hem telkens overkwamen. Hij had regelmatig wat gebroken, maar heeft er altijd wel van genoten.

 

Werner is ook een echte uit Pannerden. Hij is ook 37 jaar en een goede vriend van Mark. Werner heeft de MAVO in Lobith afgemaakt. Werner heeft 5 1/2 jaar als marinier gewerkt en zit nu bij justitie. Zijn werkgebied is groot. Dit is binnen en buiten Nederland. Ook is Werner nog steeds aan het leren. Zijn gezin is belangrijk voor hem.

Wat hebben jullie met carnaval?

We hebben als vriendenploeg altijd wel meegedaan met de carnaval. Dat was altijd wel een gezellige boel. We begonnen natuurlijk met de wagen / kar ongeveer 1 dag van te voren. Soms werd dit echt niet goedgekeurd, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook wat bestuurswerk gedaan gedurende 3 jaar. Nu hebben we eigenlijk wel allemaal gezinnen en lopen we met de kinderen samen mee in de optocht. Natuurlijk vieren we dan met de kinderen de carnaval. Het blijft wel trekken, maar je moet er natuurlijk wel zelf ook iets gezelligs van maken. Het carnaval vieren neemt gelukkig de laatste jaren weer toe. We hebben allemaal een gejaagd leven, maar we moeten daarin ook de verantwoordelijkheden nemen om het wel in stand te houden.
Wij gaan dit jaar dus voor Prins en Adjudant.

En wat doet het met je om Prins en Adjudant te zijn?prins carnaval en adjudant

Mark: Ik ben gevraagd. Dat was wel even slikken. Wil ik wel in het middelpunt staan. Er was even een twijfel, maar die was ook weer snel verdwenen. Het lijkt me erg leuk. Vroeger had ik eigenlijk al de ambitie om jeugdprins te worden , maar een botbreuk zat me weer in de weg. Ik had mijn arm gebroken en het ging daarom aan mijn neus voorbij. Nu krijg ik opnieuw de kans en die pak ik.

Werner: Mark heeft mij gebeld met een vraag. Hij gaf ook meteen aan dat het eigenlijk geen vraag was, maar een mededeling. Het was stil aan mijn kant van de telefoon. Het vloog door mijn hoofd. Kan ik het wel en kan ik het ook doen zoals ik het wil? Heb ik de tijd? De verwachtingen hebben we besproken die avond. en ik ben als laatste weggegaan. Wel leuk om even te vertellen dat ik Mark tussendoor even heb thuis gebracht en dat ik als een van de laatste ben weggegaan met een goed gevoel.

Wat wordt er eigenlijk verwacht van jullie?

Oh , dat valt eigenlijk wel mee. We hebben natuurlijk de pronkzittingen. Dit zijn er drie in de buurt. De prinsentreffen in Nijmegen waar we allemaal op de foto gaan. Verder natuurlijk vijf dagen carnaval. Op vrijdag gaan we naar school en vrijdagavond zijn we in de “Duim”. Als Prins word je veel betrokken bij de organisatie van de carnaval en het bouwproject bij Piet.

Hoe was de ervaring op de pronkzitting?

We hebben leuke reacties gehad na dag 1 en 2.  De familie wist ook van niks en dat was de eerste avond wel erg lastig. Sabine en Suus waren wel op de hoogte. Het was erg spannend. We moesten thuis omkleden en wachten tot het tijd was om naar het schuttersgebouw te gaan. We waren toch wel nerveus. Zaterdag dachten we dat het makkelijker zou worden, maar ook toen zaten de zenuwen in onze knieën.
Het allerleukste is dat we nu weer als vriendenploeg (incl raad van elf) met elkaar de carnaval gaan vieren.

Wat zouden jullie nog met ons willen delen?

De wens voor deze carnaval is : laten we samen zorgen voor een geweldig carnaval met een massale opkomst. Dit zou een beloning zijn voor de inzet van het bestuur van onze carnavalsvereniging. Het is een gezellige tijd waarin we weer kunnen laten voelen dat we samen een mooi dorp zijn met gemeenschapsgevoel in hart en nieren.

Aan wie geven jullie Wie – Wat- Waarom door?

Dat is nog een verrassing!

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!