Interview Marco Arentz en Chantal Wesselkamp

De pen is doorgegeven aan ons Koningspaar.

Vanavond ben ik daar op bezoek en ontmoet een enthousiast paar dat veel te vertellen heeft over de belevenissen als Koningspaar van Paandre.
We hebben het over Marco Arentz en Chantal Wesselkamp. Zij hebben drie kinderen. Chantal is geboren in Pannerden en heeft nooit ergens anders gewoond. Marco is geboren in  Lobith, maar woont al 40 jaar in Pannerden.

 

Waarom dit jaar geschoten?Koningspaar Pannerden

Vijf jaar geleden zijn de kriebels begonnen toen ze er samen met familie over spraken. In eerste instantie dachten ze dat het nog wel lang zou gaan duren, maar dat was niet het geval. Beide vonden het eigenlijk wel belangrijk dat de hele familie er bij kon zijn. De oppas bood aan om op te gaan passen tijdens de kermis. Marco en Chantal dachten er toen niet langer over na en grepen deze kans. Het is erg leuk om alles mee te maken. Al pratende werden Chantal en Marco steeds enthousiaster om dingen te gaan vertellen die ze allemaal meegemaakt hadden. Wat je voelt is dat mensen uit het dorp het je gunnen. Dat is heel fijn om te voelen. Chantal begint te vertellen wat er op haar af kwam.
Het is een heel geregel geeft Chantal aan. Welke jurken wil ik aan? Wat doen we met de kleren van de kinderen? Hoe ziet de troon eruit? Alles moet eigenlijk klaar zijn zonder dat je weet of je wel het Koningspaar wordt.
Dit jaar stonden er twee schutters onder de vogel. Wie oh wie gaat het worden. Als het dan eindelijk duidelijk is, gaat er een signaal naar Chantal en die gaat als een speer naar de kapper en zorgt dat de kinderen onder de pannen zijn en ook worden aangekleed. Chantal geeft wel aan dat het jammer is dat je de eerste uren niet samen meemaakt. Marco gaat op dat moment samen met de schutters door het dorp en ziet Chantal niet.

Wat wordt er eigenlijk verwacht van het Koningspaar?

Wij hebben reglementen gekregen die we op moeten volgen en uit moeten voeren. Hierin staan ook de dingen die je van te voren moet regelen. Er zijn twee concoursen door het jaar heen waar we naar toe gaan. Dit is in Gaanderen en Zevenaar. Bij de vergaderingen  ben je aanwezig. Het Koninginnebal is een hoogtepunt van het jaar. Ook wordt er een grote foto gemaakt voor de krant van alle Koningsparen uit de omgeving.

Hoe was de ervaring tijdens de kermis?

Om een beetje beeld te krijgen wat ze allemaal hebben meegemaakt mag ik de foto album bekijken. Hierin zie je dat ze heel erg genieten van alle momenten. Er zijn veel foto's gemaakt. Ze hebben een groot en mooi feest gehad en natuurlijk genoten van de after party's. Chantal geeft aan dat  Marco meer heeft gedanst dan andere jaren en dat bevalt Chantal wel. Het was wel erg warm volgens Marco. Na elke feestavond moest het pak onder de föhn. Het was door en door nat. Er was geen andere manier om het droog te krijgen. Samen geven ze aan dat ze een grote warme deken gevoeld hebben.

Wat zouden jullie nog met ons willen delen?

We willen graag iedereen bedanken voor de warme reacties. We hebben een groot feest gehad waar we het gevoel hadden dat we echt samen aan het feesten waren.
Massaal gedrag zien is anders dan het ook werkelijk voelen.
Paandre Bedankt!

Aan wie geven jullie Wie – Wat- Waarom door?

Prins Mark Evers en zijn Adjudant Werner Schreven.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.