In de Pen

Interview Arno Benning en Frans van Loon

  • Hits: 5277

We beginnen een interview met twee vrienden die het in hun bol hebben gekregen om een website te gaan maken over Pannerden en alles wat daar mee te maken heeft.

Wie zijn jullie?

Arno Benning en Frans van Loon

Zij hebben elkaar ontmoet bij hetzelfde bedrijf in 1998. Zij werkten daar allebei in de beveiliging. Ook in Pannerden zelf hebben ze veel samengewerkt en lol gemaakt bij het organiseren van de vakantiespelen. De hobby’s die ze delen zijn de computer, samen met de bikey boys een weekendje weg, een biertje pakken bij Wim of Piet en natuurlijk op zijn tijd de sport.

Waarom dan nu het starten van deze website?

Arno geeft aan dat de oude website Pannerden.com was weggezakt en het eigenlijk wel weer een uitdaging vond om dit nieuw leven in te blazen. Hij heeft deze uitdaging met Frans gedeeld en samen zijn ze enthousiast aan de slag gegaan. Zij hebben allebei de affiniteit om websites te bouwen en snel werden de eerste plannen al gemaakt.

Doen jullie dit nu alleen?

Nee, je kunt wel een website bouwen en hem in het begin ook vullen, maar je hebt input nodig vanuit het dorp. Het is belangrijk dat er meer personen betrokken worden bij deze website en dat ze elkaar wakker houden om de website te blijven vullen. Het moeten mensen zijn die betrokken zijn bij het wel en wee van Pannerden en die ook de uitdaging zien zitten. Er zijn inwoners benadert en we hebben nu een groep van 13 personen actief.

Kunnen jullie iets vertellen over het doel van de website, en voor wie deze bedoeld is?

Het doel is om iedereen die interesse heeft in Pannerden te kunnen informeren. In de eerste plaats zijn dit de inwoners van Pannerden zelf. We hebben een activiteitenkalender en daar kunnen ze alle activiteiten en festiviteiten terug vinden. Het is de bedoeling dat de activiteiten aangegeven worden door degene die de activiteit organiseren en dat zij ook een evaluatiestuk schrijven als dit leuk is om te melden. Ook voor toeristen is het belangrijk om goede informatie te krijgen over Pannerden en omgeving. Wat is er allemaal te doen, maar ook wat is er allemaal te halen. De historie en het dialect mogen niet ontbreken. Het is dus eigenlijk een website waarop alle zaken die met Pannerden te maken hebben vermeld kunnen worden. Ook die dingen die anders zijn dan normaal kunnen vermeld worden. Hierbij kun je denken aan de sluiting/ openingstijden van bv de huisartsen en fysiotherapie. Deze groepen kunnen dit dan zelf aangeven bij de webredactie. Ook kunnen we zorgen voor een link vanuit onze website naar bv. de website van verenigingen, profit of non-profit organisaties.

Wat zijn de toekomstplannen?

Wij hopen dat het een krachtig automatisch medium gaat worden, die veel geraadpleegd wordt. Een soort “Google” van Pannerden. Alles is bespreekbaar als het maar gaat leven en we er allemaal van kunnen genieten.

Willen jullie zelf nog iets kwijt?

Wij hopen dat zowel jong als oud van deze site gebruik gaat maken. Het zou leuk zijn als we informatie kunnen delen via de site en dat we uiteindelijk allemaal een bijdrage gaan leveren om de site actief te houden. We willen graag na een jaar tevreden terug kunnen kijken en zien dat het belangrijk is dat de site leeft.

Aan wie geven jullie Wie – Wat- Waarom door?

Het nieuwe Koningspaar.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!