Column

Column van Waoter: Abraham & Sarah

  • Hits: 3898

Met onze leeftijd zijn we regelmatig bewust of onbewust bezig. Als puber kon het niet snel genoeg gaan om de leeftijd van 16 of 18 jaar te behalen.
Echte mijlpalen voor een jonge aardklootbewoner aangezien deze leeftijden een aantal extra’s opleveren zoals bromfiets rijden, rijbewijs halen en zelfs het stemrecht verkrijgen.
Totdat je op bepaalde mijlpalen komt zoals de leeftijden van 30 of 40 jaar. Dan wil je het liefst de klok tegenhouden of misschien wel een klein beetje terugdraaien. Nou zal de een er minder moeite mee hebben dan de ander maar het is en blijft een bijzonder iets.
Bijvoorbeeld voor de spiegel staan en zien dat de haargrens onderhevig is aan een bizar stukje landjepik. En daarbij komt ook nog eens dat de resterende kruin een lichte verkleuring gaat vertonen. Of je lichaam in de juiste plooi zien te krijgen na een avond sporten of doorzakken met een stel vrienden. Vergeet daarbij niet een robbertje dollen met een of twee zoons en het besef is compleet. Je wordt ouder papa!
Dan maar vasthouden aan het gezegde dat het verstand met de jaren komt.
Hoe verstandig ben je dan wel niet als je 50 wordt, beter bekend als Abraham of Sarah?
Het geoogste verstand wordt door sommigen aan het werk gezet om deze mijlpaal onbemerkt voorbij te laten gaan. Vette pech! Daar zorgt de rest van de familie of eventuele vriendenkring wel voor. Het begint met knallend vuurwerk om 12 uur ’s nachts ten teken dat de verjaardag is begonnen. Gelukkig bevat het vuurwerk tegenwoordig meer kruit zodat niet alleen de straat maar ook de rest van het dorp van dit festijn kan genieten.
De pop of poppen komen in de tuin te staan met daarbij de benodigde leuzen. Met een beetje geluk krijg je een pop in de tuin waarvoor een bouwvergunning benodigd is. Deze kolossen met dito pompinstallatie sieren dan de voorgevel voor een week en zorgen er voor dat het laatste sprankje hoop op enige discretie met betrekking tot de leeftijd vervliegt.
Anderzijds is het ook een zegen om deze mijlpaal te vieren op welke manier dan ook.
In besloten huiselijke kring of samen met 250 vrienden, het maakt niet uit.
Vieren dat je 50 bent geworden en proosten op de volgende 50 jaar, daar gaat het toch om?
Daarvoor behoef je geen beroep te doen op het geoogste verstand. Gewoon lekker op je af laten komen en zien wat anderen voor je in petto hebben.
Nu het verhaal op papier staat sluit ik mijn computer weer af want zo dadelijk wordt ik opgehaald om samen met de familie een pop en leus in een Groessense tuin te planten. Dat zal wel weer na twaalven worden terwijl ik morgen weer om zes uur moet opstaan! Niet echt slim van me. Zal wel door mijn leeftijd komen.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!