Column

Column: Smartphone fitness

  • Hits: 3284

logo waoterHet is ervan gekomen. Met een rode blos op mijn wangen krijg ik van mijn huisarts te horen dat ik een aantal kilo's moet afvallen. Mijn bloedsuikerwaarde is te hoog en het advies van mijn huisarts liegt er niet om: 10 tot 15 kilo kwijtraken. Geen excuus meer als de nieuwe blouse een beetje strak in mijn oksels zit. Ik kwam er nog mee weg door de schuld te geven aan de droogtrommel want dit kan een krimpende uitwerking hebben. Maar het enigste wat nu gekrompen is zijn mijn uitvluchten. Die zijn opgedroogd zullen we maar zeggen!

Op naar de sportschool! Verwonderd kijk je rond in het spiegelparadijs met rijen apparatuur die geduldig op een gebruiker staan te wachten. Een sportinstructeur begeleid mij langs de vele toestellen en legt uit hoe het werkt. En daar sta je dan, of beter gezegd, daar loop je dan met 7.5KM per uur op de lopende band, voor de duur van 10 minuten bij een helling van 3%.
Nu merk je pas wat de positieve werking van achtergrondmuziek kan zijn. Het lijkt wel of iedere beat overeenkomt met de stappen die je aan het maken bent. Lekker opzwepend. En terwijl ik trost met 7.5KM per uur aan het stappen ben kijk ik even terloops, want dat doe je automatisch in een sportschool, naar de buurtjes van je. Wie staat er naast je te zweten? Wat is zijn of haar snelheid? Calorieverbranding? Het blijken twee tieners te zijn die blijkbaar de muziek van de sportschool niet leuk vinden want zij hebben oordopjes in. Deze zijn verbonden met een smartphone. Bring your own device is ook hier al doorgedrongen. Maar het blijft niet alleen bij muziek luisteren want tijdens de inspanning wordt ook nog even gereageerd op een "whats app" en moet er een berichtje op de tijdlijn van Facebook geplaatst worden. Alle theorieën die ik heb gehoord over de positieve invloed van fitness op het "leegmaken" van je hoofd vallen in duigen.

En zo verander ik van sportieve man in een oude mopperkont. Moet dat ding nu ook al mee tijdens fitness? Kan men dan helemaal niet meer zonder dat kloteding? Eigenlijk vind ik het een prachtig apparaat. Er is zoveel technologie aanwezig, daar was vroeger een computer voor nodig zo groot als een gebouw! Maar als je om je heen kijkt zie je overal mensen met smartphones. En die mensen hebben alleen nog maar aandacht voor het schermpje. Het zijn dus geen buitenaardse wezens die ons "overnemen" zoals men altijd verondersteld in Science fiction films. Nee, het zijn de smartphones die ons leven langzaam maar zeker gaan beheersen!

Ik schud een keer met mijn hoofd en kom terug naar de realiteit. Snel voer ik de snelheid van de loopband op want blijkbaar is mijn hoofd nog lang niet leeg!

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!