En dan dit!

Halt de Halte

  • Hits: 4116

Het gaat uitstekend met het aanvullend openbaar vervoer in Pannerden. In een paar jaar tijd zijn er nu al ruim 50.000 passagiers vervoerd. Dit heeft er toe geleid dat de stadsregio Arnhem Nijmegen 5 zitbanken heeft geschonken aan de buurtbusvereniging Rijnwaarden. Iedereen blij.

Maar het venijn zit hem in de staart. Bij de halte Dorpsplein in Pannerden kon geen bankje geplaatst worden omdat men dan vreesde dat de veters uit de schoenen van wachtende passagiers gereden zouden worden. De oplossing was simpel. De halte werd verplaatst en klaar is kees.

Door gebrek aan communicatie hierover stonden echter de volgende dag passagiers te wachten bij een halte die geen halte meer was. Ook omwonenden waar de nieuwe halte was geplaatst riepen: HALT!
Vol verbazing zagen ze dat halte in één keer vlak voor hun deur was geplaatst.

Na enige "openbare" discussie  op koninklijk niveau werd besloten om de halte te verzetten. Ook hier weer leidde het gebrek aan communicatie tot een lichte opstand en werd de halte nog maar weer een keer verplaatst. Nu bij het schuttersgebouw van Claudius Civilis.

Het lijkt er op dat er een halt is toegeroepen aan deze openbare vertoning en de rust is wedergekeerd. Maar niet voor de buurtbusvereniging Rijnwaarden want die hebben inmiddels meer dan 60.000 passagiers vervoerd. Chapeau voor deze vereniging en al de 40 vrijwilligers die dag in dag uit maar weer klaar staan om Pannerden te voorzien van deze geweldige dienstverlening.

PS. Het bankje is uiteraard een welkome aanvulling voor al die feestvierders die nu buiten het schuttersgebouw een sigaretje gaan roken. Tevens kunnen ze dan nog de laatste bus pakken. Altijd handig met een borrel op.

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!