En dan dit!

Sneeuw

  • Hits: 4028

Als kind zijnde was het altijd een prachtig fenomeen. Sneeuw!
Met je hoofd in de nek en de mond open proberen sneeuwvlokken te happen.

Langzaam maar zeker wordt de omgeving bedekt met een wit tapijt. Snel de slee uit de schuur en rap naar de dijk toe om een mooie glijpartij te maken. Schitterend..

Dit alles wordt toch anders bij het ouder worden.

Dan hebben we het meer over “met de kerst mag het wit zijn”, alleen kerst bestaat uit een tweetal dagen. Buiten de kerst om ervaren wij sneeuw meer als een lastig natuurverschijnsel wat alleen maar ongemak met zich meeneemt.

Flauw? Nee hoor, behalve als je geen moeite hebt met een volle buurtbus, een trein met vertraging, een straat wat verandert in een ijsbaan, een fietspad die voor de fietser is veranderd in een survival baan, verkeersdrempel niet meer verantwoordelijk zijn voor verkeersveiligheid maar verandert zijn in skipistes en de behoeftes van een hond als het ware boobytraps zijn geworden.

Onze bijdrage is het schoonhouden van eigen stoep. Een kleine moeite met een groot gemak. Natuurlijk pak ik gelijk de stoep van mijn buurvrouw mee. Beter een goede buur dan…
Maar waar blijft het zout voor de wegen die leiden naar school, dorpsplein, aanleunwoningen of fietspaden? Komt het omdat dit geen hoofdwegen zijn? Indien er bezuinigd moet worden op strooien kan er dan nog wel met een sneeuwschuiver rondgereden worden?

Wat een drama. Sommige niet-hoofdwegen zijn verandert in echte ijsbanen. En de fietspaden langs de Hoogeweg zijn niet te berijden, waardoor de onveilige keuze om op de weg te gaan fietsen snel gemaakt is.

Nu er bezuinigd moet worden is de kans groot dat er naar opties gekeken moet worden om vrijwilligers in te zetten. Of sla ik nu door? Wellicht kunnen kinderen een heitje voor een karweitje doen voordat zij gaan sleeën. Dit riekt wel naar kinderarbeid, maar geen enkel kind gaat toch graag naar opa op ziekenbezoek in het ziekenhuis te Zevenaar omdat opa een botbreuk heeft opgelopen vanwege de gladheid?
Hopelijk kan hij met de buurtbus mee als hij naar Zevenaar gaat. Fietsen is namelijk niet helemaal veilig…

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!