En dan nog even dit: Bouwen en verbouwen...

Pannerden is in beweging. Er zijn concrete plannen voor het bouwen van starterswoningen aan het Uuleveld. Ook krijgt het oude poldergemaal aan de Deukerdijk een herbestemming en ook daar zal gebouwd worden. Dan gaat het niet over woningen, maar over een silhouet van de vroegere schoorsteen. Dat lijkt een hele kunst en dat wordt het waarschijnlijk ook aangezien beeldende kunstenaars er straks tijdelijk kunnen verblijven.

En wij zijn nog niet klaar met bouwen en verbouwen. Want nu blijkt ook dat er aan de Berghoofdseweg een gemeentelijke monument ligt genaamd “De Brouwerij” met daarbij een schuur waarvan de bouwkundige staat zeer slecht is. Kortweg gezegd: restauratie betekent volledig slopen en opnieuw bouwen. Dat vermoeden hadden wij al bij de webredactie en schreven wij hier al over in 2013 (klik hier voor het artikel).
Een likje verf hier en daar zal wellicht niet volstaan en Prins Mark de 1e riep in 2010 al “4 dage gin Bouweri-j mar Brouweri-j”. Wij vermoeden al waar hij de inspiratie vandaan haalde.

Gelukkig hebben wij ook nog positieve verbouwingen zoals die van de familie Cornelissen aan de Kerkstraat. Een heuse lunchroom zal er per 1 april geopend worden. Maar voor die tijd gaan wij met ons allen een feestje bouwen op 14 maart aanstaande in de schutterstent. Da’s geen fout, alhoewel...

(Rectificatie 9 maart 2015: De opening van de lunchroom zal niet op 1 april maar later zijn)

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.