Oude filmbeelden hoogwater Pannerden

In het verleden werd onze omgeving regelmatig omgeven door hoogwater van de grote rivieren. Uiterwaarden strromden onder en ook de stuwdam en de Groene Rivier stroomden dan over.

Bewoners van o.a. de Geitenwaard en Kijfwaard moesten dan per bootje van hun woning naar de droge op- en afritten van de dijk varen om zo naar familie te kunnen of boodschappen te doen.
Na de extreme hoogwaterstanden in 1993 en 1995 heeft de overheid drastische maatregelen genomen om deze risico's in te dammen en de dijken langs de grote rivieren verhoogd. Daarna is het relatief rustig gebleven met deze extreme hoogwaterstanden.

Monique Jie-A-Sang, inwoner van Pannerden, stuurde ons de afgelopen dagen filmbeelden van het hoge water in onze uiterwaarden. Deze beelden zijn gemaakt door de familie Koenders en zijn hoogstwaarschijnlijk gemaakt in de jaren tachtig.

Deze filmbeelden zijn met toestemming van de familie Koenders vrijgegeven. Wat verder tijdens de opnames ziet u hoe de bewoners van Geitenwaard en Kijfwaard zich moesten behelpen met hoogwater. Mogelijk herkent u zich op deze oude filmbeelden. Veel kijkplezier.

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.