GGD corona-teststraat in Zevenaar

Zevenaar, 11 januari 2021

GGD corona-teststraat in Zevenaar

Op donderdag 14 januari opent in Zevenaar een nieuwe corona-teststraat voor inwoners van Gelderland-Midden. Dit is op de locatie van de Huisartsenpost aan de Hunneveldweg 14 B, nabij het ziekenhuis, in Zevenaar. Tijdens werkdagen zijn twee testlijnen geopend om 260 testen per dag af te nemen. Alle inwoners met gezondheidsklachten kunnen terecht in de nieuwe teststraat. Testen bij de GGD is gratis en betrouwbaar.

Een afspraak maken kan via de landelijke afsprakenlijn Corona 0800 – 1202 of online via rijksoverheid.nl.

Snel en dichtbij testen
De gemeente Zevenaar en GGD Gelderland-Midden vinden het belangrijk dat inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus (Covid-19). Met de opening van deze teststraat is het ook voor de Liemerse inwoners makkelijker om zich dichtbij huis te laten testen. De inwoners kunnen binnen 24 uur terecht in de teststraat. De gemeente Zevenaar en GGD Gelderland-Midden zijn ervan overtuigd, dat zij door deze gezamenlijke aanpak een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

“Het is heel goed dat hier nu een makkelijk bereikbare teststraat is”, zegt burgemeester van Riswijk, “Als inwoners niet ver hoeven te reizen, stimuleren we dat ze zich laten testen. Afstand houden en handen wassen blijven cruciaal. Daarnaast is testen bij klachten van belang. Ik ben dan ook blij met de komst van deze teststraat”.

Goede verdeling testlocaties
Henk Bril, directeur Publieke Gezondheid/GGD is blij dat er nu in de Liemers een testlocatie is voor de inwoners van Gelderland-Midden. “Daarmee hebben wij een goede verdeling van testlocaties over het gebied en is het voor iedereen makkelijk om via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 een afspraak te maken om je dicht bij huis te laten testen.”

Andere teststraten voor Gelderland-Midden zijn in Ede, Elst (gemeente Overbetuwe), Barneveld, Arnhem, Nijkerk, Velp (gemeente Rheden) en Wageningen. En natuurlijk de XL-testlocatie tussen Arnhem en Nijmegen, die GGD Gelderland-Midden samen heeft met GGD Gelderland-Zuid.


Contactgegevens Dorpsraad

dorpsraad pannerden

Voor algemene vragen kunt u altijd terecht bij het Secretariaat middels email: dorpsraad@pannerden.info

IBAN:  NL27RABO 0304 6716 22

Kamer van Koophandel:  63738449

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.