Dossier: Bouwval - Gesloten!

pannerden

Onderwerp:

Aan de Berghoofdseveer staat een mooie vrijstaande woning. Deze woning ligt dicht aan de weg en trekt de verdiende aandacht van de vele toeristen, forenzen en scholieren. Naast deze woning staat een schuur. Deze woning staat op de lijst van Gemeentelijke monumenten.

Probleem:

De schuur die naast deze woning staat. Althans, wij gaan er van uit dat dit een schuur is geweest. Het is een lelijke bouwval die de pracht (en waarde) van de woning tot een dieptepunt brengt.

Acties:

Wij hebben een vraag over deze bouwval aan de Gemeente Rijnwaarden gericht. Enigste optie die wij kunnen bedenken is het inzetten van een shovel en containers.

Aanvullende informatie:

De precieze toedracht kennen wij niet. Misschien speelt er een juridische of financiele aspect.  Buiten verder ontbrekende informatie om, het blijft schandalig dat eze bouwval al jaren de omgeving ontsiert en is het de vraag hoelang de gestutte voorgevel nog overeind blijft.

Vaststaand feit: Het is een schande voor onze omgeving en voor de Gelderse Poort.

Update 7 april 2013:

Gemeente Rijnwaarden contactformulier: Uw bericht is ontvangen en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Oorspronkelijke bericht:
--------------------------------------------------------------
E-mailadres: info@pannerden.info
Opmerkingen: Berghoofdseweg 3 staat op de lijst van Gemeentelijke Monumenten. Waarom staat er al jaren een bouwval van een schuur naast deze woning? Het ontsiert het pand, is gevaarlijk en een schande voor de omgeving.
Betreffende pagina: Portal / Contact

Update 24 april 2013:

Brief ontvangen van de gemeente Rijnwaarden waarin verteld wordt dat ze de mail met de klacht hebben ontvangen. "Wij nemen de klacht serieus en zullen deze grondig onderzoeken. Alleen kunnen wij uw klacht helaas niet meteen behandelen, u kunt er echter op rekenen dat u binnen 6 weken antwoord van ons krijgt. Manager afdeling beleid en beheer".

Update 22 augustus 2013:

De afgelopen periode hebben wij opdracht gegeven aan het Gelders Genootschap om de bouwkundige staat van het pand aan de Berghoofdseweg 3 in Pannerden te onderzoeken. Het Gelders Genootschap heeft inmiddels een bezoek gebracht aan het pand de Berghoofdseweg 3 in Pannerden en hebben wij van hun advies ontvangen. Gezien de staat van het pand adviseert het Gelders Genootschap om het pand van de monumentenlijst af te halen. Het college beslist hier uiteindelijk over. Naar verwachting zal het college hierover in september een beslissing over nemen. Waarna tegelijkertijd het handhavingstraject wordt doorgezet.

Heeft u aanvullende informatie? info@pannerden.info

huis1

De woning aan de Berghoofdseveer in Pannerden. Rechts ervan de gevel van de "schuur".

Update 1 november 2015:

Op onderstaande foto is te zien dat de oude gevel inmiddels gesloopt is. Eindelijk is er een start gemaakt in het verwijderen van deze bouwval.

Informatie op de website van de gemeente vermeld het volgende:

Wijziging gemeentelijk monument landgoed "de Brouwerij" Gemeente Rijnwaarden:

Burgemeester en wethouders wijzigen de status van het gemeentelijk Monument landgoed 'de Brouwerij' te Pannerden (artikel 3 lid 7 van de Monumentenverordening 1991 van de gemeente Rijnwaarden). Het monumentale complex aan de Berghoofdseweg 3 in Pannerden, bestaat uit een T-boerderij en een bijschuur. Door de jaren heen is de schuur ernstig in verval geraakt. De bouwkundige staat van het gebouw is zeer slecht waarbij restauratie neerkomt op volledige afbraak en nieuwbouw. De schuur is daarom niet meer beschermenswaardig. De T-boerderij blijft wel een gemeentelijk monument.

bouwval november 2015 berghoofdseweg 3 Pannerden

Wat ons betreft is het dossier hierbij gesloten!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.