Pannerden knapt oorlogsmonument op

oorlogs monument in pannerden wordt opgeknapt

In Pannerden hebben ze op zaterdag 20 april laten zien waartoe een dorp in staat is als vrijwilligers gezamenlijk de handen uit de mouwen steken.
Het oorlogsmonument bij de H. Martinuskerk was nodig aan een opknapbeurt toe en nadat vorig jaar ook het gebied eromheen met o.a. buxus struiken in het slop geraakte, ontstond het initiatief om hier eens wat aan te gaan doen.
Dit initiatief ontstond vanuit een aantal bestuursleden van Schuttersgilde Claudius Civilis, die trouwens de laatste jaren ook in vol ornaat aanwezig zijn bij de 4-mei herdenking.
Vanuit de Orde van de Heilige St. Sebastianus ontvingen zij eind vorig jaar een cheque van € 1000,- voor dit initiatief. Samen met een bijdrage van de gemeente Zevenaar in het kader van “Doeduiten” en vanuit de parochie waren er voldoende middelen binnengekomen om stenen en beplanting aan te schaffen.

oorlogs monument in pannerden wordt opgeknapt

Om 07.00 uur verzamelde een groep vrijwilligers zich in het schuttersgebouw voor instructies en een kop koffie, waarna de werkzaamheden konden beginnen.
En Pannerden zou Pannerden niet zijn als er vanuit meerdere bedrijven ondersteuning werd geleverd zoals Hoveniersbedrijf Reijmer die materieel en werktuig beschikbaar stelde, en Hovenier Wouter Groenen. Maar ook Coop Pannerden die spontaan een lunch kwam verzorgen.
’s Middags kwamen er diverse bewoners ijsjes brengen. Claudius Civilis bood de harde werkers na afloop een welverdiend biertje aan, waarbij Cafetaria Janssen de vrijwilligers voorzag van hapjes.

oorlogs monument in pannerden wordt opgeknapt

Naast het opknappen van het monument zelf, door een gespecialiseerd natuursteenbewerker, is nu ook het pleintje om het monument compleet vernieuwd en is er veel werk verricht op het aangrenzende kerkhof. Hier zijn alle dode buxus struiken verwijderd en is er het nodige snoeiwerk gedaan. Pannerden is trots op de inzet van deze vrijwilligers.

Tekst en foto's: Frans Willemsen.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.