Flessenpost (a message in a bottle)

Burgemeester Peter Hinze van Stadt Emmerich am Rhein en burgemeester Lucien van Riswijk van gemeente Zevenaar hebben een videoboodschap voor hun inwoners gemaakt.

Deze videoboodschap is hier terug te vinden: https://youtu.be/3HVeGxaEVc0

In het filmpje is te zien hoe de burgemeester uit Duitsland een brief stuurt naar zijn collega in Nederland. Dat gebeurt via flessenpost (a message in a bottle). Peter Hinze gooit de fles bij de Sint Martinikerk in Emmerich in de Rijn. Lucien van Riswijk pakt de fles met de brief er weer uit; deze is aangespoeld op het strand in Spijk.

Ondertussen is de tekst van de brief te horen. Burgemeester Peter Hinze vertelt in het Nederlands. Als de fles de grensovergang passeert bij Spijk, leest burgemeester Lucien van Riswijk in het Duits verder.

Hun boodschap/de brief is als volgt:

Beste Lucien,

Normaal gaan we regelmatig naar elkaar toe. Maar nu moeten we op andere manieren contact houden.

Ik maak me best zorgen over de komende tijd. De feestdagen gaan er dit jaar compleet anders uitzien. Niet bij elkaar op bezoek voor gezellige kerstmarkten of om een terrasje te pikken.

En er is al zoveel niet doorgegaan. Onze inwoners zullen toch wel weten, dat wij dat ook graag heel anders hadden gezien. Maar we moeten met z’n allen wel vol blijven houden. Want de zorg heeft het nog steeds écht zwaar.

Dus ik hoop dat de inwoners ons voorbeeld volgen. En zoveel mogelijk thuis blijven, lokaal de boodschappen halen, maar wel contact blijven houden met elkaar. Jammer dat de feestdagen anders gaan dan we zouden willen. Maar we zien elkaar volgend jaar weer!

Fijne feestdagen en groet,

Peter.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.