Nacht van de soldaat in Fort Pannerden op 21 oktober

Het mooiste fort van Nederland in het donker beleven?
In de herfstvakantie kan het!
Fort Pannerden presenteert de Nacht van de Soldaat op zaterdagavond 21 oktober
Velen kennen Fort Pannerden al als het grote gebouw van vijf verdiepingen en 124 lokalen. Gelegen op de splitsing van Waal en Pannerdensch kanaal en verscholen onder een grote laag zand. Door de begroeiing is het zo één geheel met de prachtige natuur van de Klompenwaard. Binnen is nog veel van zijn historie terug te vinden en ook te beleven. Maar dat is meestal alleen overdag, in het volle licht.

donker 800x600

 Te beleven tijdens de Nacht van de Soldaat
In de Nacht van de Soldaat is het in het fort zó donker als het ruim 150 jaar geleden kon zijn… Er was toen immers nog geen elektrische verlichting!
U volgt een route door het verduisterde fort en komt onderweg soldaten tegen die bezig zijn met hun werkzaamheden. Daarnaast treft men nog wat andere interessante figuren die allemaal onderdeel zijn van de fortgeschiedenis. Maak met hen een praatje en zij vertellen u graag hun verhaal!
Onderweg krijgt u ook een soldatenmaaltje Ratsch, Kuch en Bonen aangeboden. Dat moet u een keer geproefd hebben!
Datum en toegangsprijs
De Nacht van de Soldaat wordt gepresenteerd op zaterdag 21 oktober, vanaf 18.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Het is een avond voor jong én oud!
Toegangsprijs: 7,50 euro pp. Met de museumkaart is de toegang gratis!

U kunt online uw tickets boeken: www.fortpannerden.eu. Wees er snel bij, want vol is vol!

Extra activiteiten tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie van 14 tot en met 29 oktober zijn wij alle dagen geopend, behalve op maandag. Naast ons uitgebreide reguliere aanbod bieden wij dan ook extra’s:
Speciaal voor de kinderen: soldatenspelletjes, alleen op woensdag 25 oktober:11.00-16.00 uur en gedurende de hele herfstvakantie:
de zakkenspeurtocht: Eeuwige fortkunst!
Daarnaast is er de tentoonstelling van kunstenaars van het Kunstcollectief Gelderse Poort.
De Eureka!-route voor volwassenen loopt tot en met eind november: 10 architectonische en technische hoogstandjes van het fort worden hierbij uitgelicht.

Vervoer
Uiteraard biedt Fort Pannerden vervoer aan naar het Fort vanaf de ingang van de Klompenwaard. Een (avond)wandeling door de natuur van ongeveer 900 meter kan natuurlijk ook. In het donker ziet u vaak veel verschillende dieren de weg over schieten. Meer informatie? Kijk op onze website: www.fortpannerden.eu.

Tot ziens op Fort Pannerden!

Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.