Bibliotheek Servicepunt Pannerden

Bibliotheek Servicepunt Pannerden

IMG 20151125 WA0003

Kunstwerk! Bibliotheek Pannerden
Claudius Civilisstraat 3
6911AW Pannerden

Telefoon +31 (0)850409971

E-mail info@liemerskunstwerk.nl

 

  Openingstijden   
Maandag   09:00 - 18:00 uur   (Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)
 Dinsdag  09:00 - 18:00 uur  
 Woensdag  09:00 - 18:00 uur  (Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)
 Donderdag           09:00 - 18:00 uur  
 Vrijdag                   09:00 - 18:00 uur  
 Zaterdag               gesloten  
 Zondag                   gesloten  

In Kunstwerk! de Bibliotheek wordt met selfservice en fullservice uren gewerkt. Tijdens de selfservice uren is er geen gastvrouw of gastheer aanwezig en is de dienstverlening beperkt tot het uitlenen en inleveren van boeken. Hiertoe staat de zelfbedieningsapparatuur tot je beschikking. Tijdens de fullservice uren kun je terecht voor vragen bij de gastvrouw of gastheer.

Corona-virus: Maatregelen Kunstwerk!

 • Hits: 552

Het onvermijdelijke moment is gekomen. De Nederlandse overheid heeft besloten dat alle scholen, kinderdagverblijven en sportinstellingen tot in ieder geval 6 april a.s. gesloten moeten blijven.
Dit betekent ook dat Kunstwerk! haar maatregelen heeft getroffen;

Bibliotheken
De bibliotheken zijn t/m 6 april a.s. gesloten.
Heb je thuis nog materialen? Geen zorgen! Wij hebben de uitleentermijn verlengd tot dinsdag 28 april 2020. Na deze uitleentermijn kun je de materialen ook online verlengen via Mijn Menu op onze website. Heb je de geleende materialen al een keer verlengd? Neem dan contact met ons op, dan zullen we het handmatig voor je aanpassen.
Uiteraard kun je als bibliotheek lid gewoon boeken blijven lenen via de online bibliotheek of via de Luisterbieb.

kind in boom 0017

Het Musiater
Alle voorstellingen in Het Musiater zijn t/m 6 april afgelast. Er worden vervangende data gezocht en de bezoekers worden hier op korte termijn over geïnformeerd.
De kassa van Het Musiater is gesloten.

Muziekschool/ Volksuniversiteit
Alle cursussen en muzieklessen t/m 6 april gaan niet door.
Wij hopen de cursussen en lessen weer te kunnen hervatten op maandag 6 april a.s.
De docenten zullen proberen om de gemiste lessen zoveel mogelijk in te halen. Hierover zullen individuele afspraken worden gemaakt tussen de leerling(en) en docent.

Liemers Museum
Tentoonstelling over Flying Officer Mervyn Wheatley te zien bij Kunstwerk! Liemers Museum
De tentoonstelling is een eerbetoon aan de omgekomen Flying Officer Mervyn Wheatley en alle piloten die gedurende de oorlog fotoverkenningsvluchten verricht hebben die de bevrijding van Europa mogelijk hebben gemaakt. Op 22 maart 1940 vliegt Flying Officer Mervyn Wheatley in een aangepaste Spitfire boven Duitsland om luchtfoto’s te maken. De Spitfire was alleen voorzien van twee camera’s waardoor het hoger kon vliegen. Op de Nederlands Duitse grens werd de Spitfire neergeschoten. Het vliegtuig stort neer bij Herwen maar het lichaam van Wheatley komt terecht bij het Duitse Düffelward. Daar wordt hij met volledig Duitse militaire eer begraven. Kunstwerk! Liemers Museum werkt voor deze tentoonstelling samen met Sander Woonings, die al 30 jaar onderzoek doet naar Mervyn Wheatley en de crash. De tentoonstelling toont ook hoe de luchtfotoverkenning zich uit ontwikkelde tot de satellietfotografie van nu.
De tentoonstelling Flying Officer Mervyn Wheatley; op fotoverkenning voor Vrijheid is te zien t/m woensdag 20 mei, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur in de ruimte vóór het nieuwe Liemers Museum in Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27, Zevenaar. Zolang het gemeentehuis geopend is, is deze tentoonstelling vrij te bezoeken.

wh

Informatie
Meer informatie is terug te vinden op www.liemerskunstwerk.nl
Uiteraard zijn wij wel gewoon bereikbaar via telefoon (085 - 0409971), maar bij voorkeur per e-mail (info@liemerskunstwerk.nl).

Wij beraden ons deze week over creatieve mogelijkheden die wij je de komende tijd kunnen bieden, zodat wij hopelijk het leed op die manier kunnen verzachten.
We houden je hiervan op de hoogte via onze nieuwsbrief, de website en social media.

Het is ongekend wat er gebeurt en dit brengt met zich mee dat dit voor iedereen een nieuwe situatie is. We proberen binnen onze mogelijkheden de juiste oplossingen te vinden.
Voor nu; blijf gezond en we hopen je snel weer te zien bij Kunstwerk!.

Gefeliciteerd Evelien, Voorleeskampioen Schoolfinale Read2Me!

 • Hits: 513

Evelien van Hoof van het Liemers College uit Zevenaar heeft dinsdag 18 februari jl. de schoolfinale voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Kunstwerk! Het Musiater. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de provinciale finale.

voorleeswedstrijd totaal 18 2

De acht kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door auteur Khalid Boudou naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, beleving, fragmentkeuze, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Tijdens de pauze kon het publiek genieten van de zangkunsten van drie leerlingen van het Liemers College onder begeleiding van muziekdocenten Peters Loeters en Marius de boer.

Nadat alle kandidaten hun fragment hadden voorgelezen, werd het verlossende woord door jury gegeven. De beslissing was moeilijk vanwege het enorme enthousiasme van de voorlezers. De jury was erg onder de indruk! Evelien las een fragment voor uit het boek “Hoe overleef ik mezelf” van Francien Oomen. De jury vond dat Evelien heel beeldend voorlas, waardoor ze het publiek meenam in haar verhaal. Evelien is één van de deelnemers aan de provinciale finale, die op zaterdag 14 maart a.s. zal plaatsvinden in CODA Apeldoorn. De landelijke finale vindt plaats op 16 mei a.s. in Utrecht.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Rosalie van Hal en Reza Vooges winnen kwartfinale voorleeswedstrijd!

 • Hits: 434

Rosalie van Hal van IKC Het Klokhuis en Reza Vooges van OBS Toermalijn hebben de kwartfinale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Duiven en Lobith. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen op 15 maart de Liemers vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2020!

Rosalie van HalDe 15 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lilian Scholts naar voren gehaald. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.
Door de jury werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtte van Suntenmaartensdijk gesproken.

Rosalie las een fragment voor uit het boek Het land van Raas van Jenny McLachlan. Reza las voor uit het boek Het Orakel van Yoda van Tom Angleberger. De jury vond dat “de passie voor het voorlezen ervan af spatte. Het publiek zat helemaal in het verhaal”. Rosalie en Reza zijn één van de 7 deelnemers die aan de halve finale meedoen. Deze wordt op 15 maart aanstaande gehouden in het Musiater in Zevenaar.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

Kunstwerk! de Bibliotheek helpt bij belastingaangifte.

 • Hits: 448

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag?

Dan kun je vanaf 4 maart a.s. terecht bij Kunstwerk! de Bibliotheek. Samen met de Sociaal Raadslieden van STMR biedt de bibliotheek een belastingspreekuur om mensen uit Duiven, Westervoort en Zevenaar te ondersteunen. Deze service is gratis.
Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Belastingspreekuur / belastingsklas / andere activiteit
In de periode maart en april kunnen mensen bij Kunstwerk! de Bibliotheek gebruikmaken van de invulhulp. Dit gaat op afspraak. De Sociaal Raadslieden van STMR verzorgen de daadwerkelijke hulp. Daarnaast kijken de Sociaal Raadslieden samen met jou mee of je gebruik maakt van alle regelingen en voorzieningen die voor jou van toepassing zijn.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten bij Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar. Er zijn 4 computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

3673241234 158eb456be b 1

Rapper Pjotr zorgt voor beroering en inspiratie op het Liemers College

 • Hits: 406

Vrijdag 7 februari jl. genoten 102 leerlingen van het Liemers College Landeweer in Zevenaar van een workshop van de Zutphense rapper en hiphop-artiest Pjotr. Deze bekende rapper heeft de laatste tijd in het voorprogramma van Snelle gestaan en wil het nu op eigen kracht gaan proberen te maken in de muziek.

Dat hiphop populair is onder jongeren merkte de rapper bij zijn workshop. 'De leerlingen vonden het heel interessant, het is een genre dat super populair is.' Ze waardeerden de inspirerende rake teksten en de positiviteit die Pjotr overbracht tijdens deze workshop. De leerlingen maakten kennis met een creatieve manier van taal, maar werden ook geïnspireerd om na te denken over hun toekomst. Je kunt alles bereiken als je er 100% voor gaat. Beide workshops worden mogelijk gemaakt door de gemeente Zevenaar.

Tijdens een vervolgworkshop gaan een aantal leerlingen verder met de tekst die ze tijdens de eerste workshop van Pjotr hebben geschreven. Daarna gaan de leerlingen met hulp van docent Peter Loeters van het Liemers College en muziekdocent Sander Spaan van Kunstwerk! Muziekschool hun tekst op muziek zetten.

 

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

P1030130

Vacature: taalvrijwilliger Praathuis

 • Hits: 1158

Taalhuis 3

Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving? Als taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers zoekt in samenwerking met Caleidoz Welzijn voor het Liemers Taalhuis taalvrijwilligers voor het begeleiden van een wekelijkse praatgroep bestaande uit vrouwelijke vluchtelingen. Deze groep vrouwen komt wekelijks bij elkaar in Lobith en Zevenaar. Gedurende anderhalf uur praten zij met elkaar om zodoende de taal eigen te maken. De praatgroep draagt bij aan de integratie van deze groep vluchtelingen. De vrijwilliger ondersteunt en begeleidt met als doel te werken aan taalverhoging.

Taken:
• Begeleiden van de praatgroep
• (Thematisch) voorbereiden van de bijeenkomsten
• Inzetten van de materialen
• Signaleren en doorverwijzen
• Het leveren van een bijdrage aan nabesprekingen

Wij vragen:
• Goede sociale vaardigheden
• Goede taalvaardigheden
• Kan kennis interactief en op informele wijze overbrengen
• Openstaan voor andere culturen
• Bieden van een luisterend oor
• Kan zelfstandig werken
• Een tijdsinvestering van ca 2-3 uur per week

Wij bieden:
• Een vrijwilligersovereenkomst
• Regelmatige begeleiding
• Training
• Een prettige werkomgeving
• Goede faciliteiten

Voor informatie en contact:
Marie-José van de Velde, mj.van.de.velde@liemerskunstwerk.nl 0316-523819

Bieb: Voorstelling André Kuipers groot succes

 • Hits: 531

andre kuiper

Dinsdag 8 oktober jl. bracht Astronaut André Kuipers een bezoek aan Het Musiater in het kader van de Kinderboekenweek. Het was een groot feest en de zaal was afgeladen met enthousiaste kinderen en ouders.

De kinderen die altijd al meer wilden weten over ruimtevaart, konden tijdens deze interessante middag hun hart ophalen. Noortje Blokland, Farah Stuart en Guus Janssen van de Paulusschool hadden vrijkaarten gewonnen met de schrijfwedstrijd en kwamen in aanmerking voor een ontmoeting met de bekende astronaut.

André had het voorrecht twee keer te mogen werken in het ISS. Het ISS is het grootste, meest complexe, internationale technologische bouwwerk dat de mens ooit heeft gemaakt. Door te werken aan grensverleggende technologie die buitenaardse omstandigheden kan doorstaan, komen we meer te weten over onze plaats in het heelal en verzamelen we veel informatie over onze eigen aarde en het leven daarop.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Bieb: Vrijwilligers gezocht

 • Hits: 616

Ben jij representatief en klantvriendelijk en wil je een steentje bijdragen in Kunstwerk! de Bibliotheek? Dan zoeken wij jou.

 • Wat wordt er van je verwacht:
 • Je verwelkomt bezoekers en helpt de klant bij algemene vragen;
 • je assisteert bezoekers bij het meenemen en terugbrengen van materialen;
 • je draagt bij aan een prettige sfeer in de bibliotheek;
 • je draagt zorg voor het opruimen en presenteren van de bibliotheekmaterialen;
 • je attendeert bezoekers op activiteiten en nieuwtjes;
 • je bent digitaal vaardig en collegiaal;
 • je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau.

Ben je beschikbaar voor minimaal één dagdeel per week? Kom dan snel ons leuke team versterken. Mail je CV en motivatie naar info@liemerskunstwerk.nl, t.a.v. Lisette van Merode.

vrijwilliger

Nieuwe brochure Kunstwerk!

 • Hits: 850

Heb je de nieuwe Kunstwerk! brochure al? Dit keer ons volledige aanbod in een overzichtelijke brochure. Aan de ene kant het theateraanbod in Het Musiater met een breed scala aan vertrouwde gezichten zoals Jon van Eerd, Karin Bloemen, Pieter Derks, Harry Sacksioni en uiteraard nieuwkomers. Met een soepele beweging draai je de brochure om en vind je het totale educatie aanbod boordevol cursussen, workshops en muzieklessen.

Kortom voor elk wat wils! Reserveer nu je kaarten of meld je aan voor een cursus op www.liemerskunstwerk.nl

De brochures zijn vanaf woensdag 8 mei a.s. gratis af te halen op alle Kunstwerk! locaties: de bibliotheek, Het Musiater, de Volksuniversiteit en het Liemers Museum.

brochure

Kunstwerk! de Bibliotheek is verhuisd naar Hal12

 • Hits: 748

opening bibliotheekVanaf maandag 15 april jl. kunnen de inwoners van Zevenaar weer gebruik maken van alle diensten van de bibliotheek in Hal12. De nieuwe locatie is ruim en licht met veel zitjes waar je rustig kunt genieten van een boek, tijdschrift of een krant. Ook is er een aparte gezellige kinderhoek gecreëerd. De oude elementen van de Turmac Sigarettenfabriek zijn zoveel mogelijk in stand gehouden. Denk aan de oude betonnen vloer en het hoge plafond met leidingen. Dit in combinatie met nieuwe meubels, maakt het tot een mooi geheel met een industriële tint. Je bent van welkom om de nieuwe bibliotheek te komen bewonderen.


Kunstwerk! de Bibliotheek is speciaal voor iedereen: je vindt er wat je zoekt en wordt verrast door nog meer. Kunstwerk! de Bibliotheek heeft een compleet eigentijds, vernieuwend en digitaal aanbod. Naast de collectie van boeken, tijdschriften, kranten, films en muziek vind, lees én beleef je alles via diverse nieuwe mediavormen. Zo kun je muziek luisteren, privé of zakelijk werken in de ‘social spot’. Je wordt er geïnspireerd, verleid, vermaakt en verrast.


Het Liemers Museum en de Volksuniversiteit verhuizen later dit jaar naar Hal12. Het Musiater en de Muziekschool blijven op de oude vertrouwde plek aan de Bommersheufsestraat 62 te Zevenaar. Echter, de administratie van Het Musiater en de Muziekschool verhuizen mee naar Hal12.

Hal12
Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.


 

liemers logo bibliotheek  Servicepunt Pannerden

 


 

Contactgegevens

Adres

Claudius Civilisstraat 3, 6911AW PANNERDEN

  Telefoon 0316-202005
  E-mail info@debibliotheekliemers.nl
  Website www.debibliotheekliemers.nl
   

De bibliotheek is nu ook te volgen op Instagram en Pinterest.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, volg ons op de sociale media Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Openingstijden

maandag : 13:30 - 17:00 uur. Vanaf 1 juni: 14:00 - 15:30 uur.
  dinsdag : gesloten
  woensdag : 09:30 - 12:00 uur en 13:30 - 17:00 uur
  donderdag : 09:30 - 12:00 uur
  vrijdag : gesloten
  zaterdag : 11:00 - 14:00 uur
  zondag
: gesloten
     
Afwijkende openingstijden  

Geen

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!