Bibliotheek Servicepunt Pannerden

Bibliotheek Servicepunt Pannerden

Servicepunt Pannerden

Kunstwerk! Bibliotheek Pannerden
Claudius Civilisstraat 3
6911AW Pannerden

Telefoon +31 (0)850409971

E-mail info@liemerskunstwerk.nl

 

  Openingstijden   
Maandag   09:00 - 18:00 uur   (Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)
 Dinsdag  09:00 - 18:00 uur  
 Woensdag  09:00 - 18:00 uur  (Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)
 Donderdag           09:00 - 18:00 uur  
 Vrijdag                   09:00 - 18:00 uur  
 Zaterdag               gesloten  
 Zondag                   gesloten  

In Kunstwerk! de Bibliotheek wordt met selfservice en fullservice uren gewerkt. Tijdens de selfservice uren is er geen gastvrouw of gastheer aanwezig en is de dienstverlening beperkt tot het uitlenen en inleveren van boeken. Hiertoe staat de zelfbedieningsapparatuur tot je beschikking. Tijdens de fullservice uren kun je terecht voor vragen bij de gastvrouw of gastheer.

Kunstwerk!

 • Hits: 520

Spannende tijden bij Kunstwerk! de Bibliotheek

Tijdens de Thriller Tiendaagse van woensdag 17 februari tot en met vrijdag 26 februari 2021 worden thrillers en detectives onder de aandacht gebracht bij Kunstwerk! de Bibliotheek. Ben je lid van de bibliotheek en is dit jouw favoriete genre? Reserveer dan een verrassingstas met 2 spannende thrillerboeken. De eerste 40 tassen bevatten een editie van het Scandi Thriller Magazine. Maar wees er snel bij want op=op!

De Coronaperiode is hét moment om meer boeken te lezen. Genieten van een stapel spannende boeken vol met acties en bloedstollende avonturen. Je kunt niet wachten tot je op de laatste bladzijde van het boek bent beland en eindelijk weet wie de moordenaar is. In de zorgvuldig samengestelde Kunstwerk! verrassingstas zit een selectie van verschillende spannende boeken. Spannende e-books en luisterboeken leen je via de website Kunstwerk! de Bibliotheek. Nog geen lid van de bibliotheek? Kijk dan eens op de website of neem contact op met de medewerkers van Kunstwerk! de Bibliotheek voor meer informatie over de verschillende abonnementsvormen.

Je kunt de verrassingstas reserveren via www.debibliotheekliemers.nl/thrillertiendaagse. Vul het reserveringformulier in met je naam, pasnummer, telefoonnummer en afhaalvestiging.  De tas is te reserveren voor de vestigingen in Duiven, Westervoort en Zevenaar.

 

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Spanning boeken

Kunstwerk!

 • Hits: 451

Boek aan Huis, de bezorgdienst van Kunstwerk! de Bibliotheek

Lees je graag maar ben je aan huis gebonden door ouderdom, (tijdelijke) handicap of langdurige ziekte, en daardoor niet in staat de bibliotheek te bezoeken? Dan is er voor jou de dienst Boek aan Huis, een service van Kunstwerk! de Bibliotheek.

Tijdens een kennismakingsgesprek worden je boekwensen geïnventariseerd en nadere afspraken gemaakt m.b.t. bezorgen en ophalen. Hierna word je regelmatig bezocht door een enthousiaste vrijwilliger die een nieuwe collectie boeken, luisterboeken, Dvd’s en tijdschriften voor je meeneemt en weer ophaalt. Deze service kost niets als je een jaarabonnement van de bibliotheek hebt. 

Heb je interesse in de dienst Boek aan Huis, ken je iemand die hiervan gebruik zou willen maken, wil je je als vrijwilliger inzetten voor deze service bel 085-0409971 of mail naar info@liemerskunstwerk.nl.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Boek aan Huis

 

400 Culturele instellingen dromen de zalen alweer vol. Droom mee!


Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat sector breed wordt verspreid. Aan alle mensen die theater en in het bijzonder Het Musiater in Zevenaar, een warm hart toedragen.

Het kunstwerk, bestaande uit een column, geschreven door Jan Beuving en een video, welke gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken deze op tekst gezette hoop uit. Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

De hele culturele sector zal die belofte straks waarmaken. Zij zullen er staan, als ze weer mogen. Maar vandaag komt de sector wel samen naar buiten met één boodschap. Eentje die niet zeurt, maar hoop geeft. En bovenal de kracht van kunst laat zien.’ Kijk voor meer informatie, de column, video op www.droom-mee.nl

 ‘’Kunstwerk! Het Musiater is klaar om te spelen.

Kunstwerk! wacht - met jou - op de rook.’’

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Dromen de zalen vol 2

Dromen de zalen vol

Kunstwerk! cursussen

 • Hits: 436

Leer online en blijf je ontwikkelen
Als lid van Kunstwerk! de Bibliotheek kun je vanaf maandag 1 februari a.s. gratis leuke online cursussen volgen. Bijvoorbeeld om beter te communiceren, je persoonlijke kracht te ontdekken, je commerciële vaardigheden te ontwikkelen of een vreemde taal te leren. Kunstwerk! biedt (online) diensten aan voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

De online cursussen worden aangeboden door Soofos en GoodHabitz. De online cursussen zijn straks te vinden via bibliotheek.nl. Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je een interessante cursus kiezen. Je volgt de cursus van je keuze waar je maar wilt en in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig.

online cursussen visualHerinnering nieuwe Donorwet
Op 1 juli jl. is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt in het Donorregister. Inwoners uit de Liemers die nog geen keuze hebben gemaakt, krijgen in januari een brief van de overheid als herinnering. Maak je dan nog steeds geen keuze dan komt er achter je naam “geen bezwaar tegen orgaandonatie” te staan. Voor de mensen die het lastig vinden hier een keuze in te maken, kan Kunstwerk! helpen.
Heb je je keuze nog niet geregistreerd in het nieuwe Donorregister en heb je hier uitleg of hulp bij nodig? Neem dan contact op met het online Digi-Taalhuis /Informatiepunt Digitale overheid van Kunstwerk! de Bibliotheek via telefoonnummer 0316-581838. We geven je telefonisch stap voor stap uitleg via een speciale oefenomgeving op onze website. Indien nodig kunnen we ook met je beeldbellen. Na de uitleg kun je zelf je keuze vastleggen via www.donorregister.nl. Deze keuze kan altijd weer aangepast worden.

Donorregistratie

Kunstwerk!

 • Hits: 477

De Nationale Voorleesdagen bij Kunstwerk! de Bibliotheek

Van woensdag 20 januari tot en met zaterdag 30 januari 2021 vinden voor de 18e keer De Nationale Voorleesdagen plaats. Tijdens deze periode schenkt Nederland nog meer aandacht aan het voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Kunstwerk! de Bibliotheek luidt deze Voorleesdagen in met een livestream op Facebook op woensdag 20 januari a.s. om 11.00 uur. Daarnaast kunnen alle leden van de bibliotheek een leuke verrassingstas reserveren.

De Nationale Voorleesdagen 2021

Voorlezen maakt je leuker, want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een project van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door Stichting CPNB.

Voorleesmomenten

Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert drie online voorleesmomenten via Facebook en zijn gratis te volgen via de Facebookpagina ‘Liemers Kunstwerk’. De voorleesmomenten vinden plaats op:

 • Woensdag 20 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Zevenaar
 • Vrijdag 22 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Westervoort
 • Donderdag 28 januari om 11.00 uur vanuit de bibliotheek in Duiven

De livestream is op het geplande tijdstip te vinden op de tijdlijn van de Facebookpagina van Liemers Kunstwerk. Als de livestream nog niet te zien is, wordt het aangeraden om de pagina te vernieuwen of de Facebookapp opnieuw op te starten.

coco kan het cover loes riphagenweb                         NVD21 Coco kan het prentenboek vh jaar 1080x1080

 

Verrassingstas

Ben je lid van de bibliotheek, dan kun je t/m maandag 1 maart a.s. een verrassingstas reserveren bij de vestigingen in Duiven, Westervoort en Zevenaar. In deze tas zitten onder andere twee prentenboeken en een kleurplaat voor kinderen van 0-4 jaar. Het verrassingstasje is gratis te reserveren op www.debibliotheekliemers.nl

Lid worden is leuk

Een bibliotheekpas is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Daarmee heb je ook toegang tot onder andere de Digitale Voorleestas, online luisterboeken en de voorleeshoek. Wil je een verrassingstas reserveren, maar ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan via www.debibliotheekliemers.nl/lid-worden

Kunstwerk! cursussen

 • Hits: 435

Kunstwerk! Educatie

Kinderyoga

Kinderyoga is erop gericht om kinderen in beweging te brengen en tegelijkertijd hen te leren ontspannen. Dat gaat op een speelse manier. Met behulp van spelletjes, yogaoefeningen en muziek worden alle zintuigen gestimuleerd. Het lichaamsbewustzijn verhoogd en leren kinderen hun ademhaling te gebruiken om zich te ontspannen of juist te concentreren. Voor kinderen is yoga ook vooral plezier maken! Want wat is het heerlijk om eens niet perse te moeten presteren en in plaats daarvan allemaal “gekke” houdingen na te doen? Er is ook ruimte voor praktische zaken: want wat moet je bijvoorbeeld doen als je heel gespannen bent voor een toets?

Locatie: Turmac Cultuurfabriek, lokaal 21

Startdatum: Woensdag 27 januari 2021

Tijd: 15.00 – 16.00 uur

Aantal lessen: 3 lessen

Docent: Laura Plomp – Van ‘t Zand

Prijs: € 30,00

Kinderyoga 1

 

Kunstwerk! Muziekschool

Let’s play guitar! (8 – 12 jaar)
Maak kennis met de gitaar

Hoe cool is het om gitaar te kunnen spelen? Dit is je kans!
Samen met andere kinderen leer je de basistechnieken en melodieën. Je speelt zelfs eenvoudige liedjes! Wij zorgen voor een gitaar. Na deze cursus kun je doorstromen naar individuele lessen of duo lessen.

Locatie: Het Musiater

Docent: Docent Kunstwerk!
Start cursus: zie www.liemerskunstwerk.nl 

Locatie: Didam/Duiven/Zevenaar

Aantal: 5 lessen van 30 minuten
Prijs: € 50,- incl. gitaar en materialen

Lets play guitar

 

Kunstwerk! de Bibliotheek

Vrijwilligers gezocht

Ben jij representatief en klantvriendelijk en wil jij je steentje bijdragen in de Bibliotheek? Je helpt bezoekers bij hun vragen en draagt bij aan een prettige sfeer. We hebben verschillende dagdelen beschikbaar in de vestigingen Westervoort en Zevenaar en de servicepunten Pannerden, Lobith en Westervoort. Kijk snel onze website voor meer informatie.

Vrijwilliger 2

Kunstwerk!

 • Hits: 656

Kunstwerk! Het Musiater

Filmregistratie van Sinterklaasvoorstelling in Het Musiater

Cursisten van Theaterbeesten, Liemers Jeugdkoor en Liemers Jeugdorkest hebben maandenlang keihard gerepeteerd voor de jaarlijkse Sinterklaasvoorstelling in Het Musiater. Door de welbekende omstandigheden kunnen deze voorstellingen zoals gepland niet doorgaan. Samen met de leerlingen wordt nu een filmregistratie van de voorstelling gemaakt om toch iedereen online mee te kunnen laten genieten. Kan Sinterklaas dit jaar de weg naar Het Musiater vinden? Uiteraard houden de pieten zich strikt aan de richtlijnen van het PIVM.  Het Pieten Instituut voor Veiligheid en Marsepein.


Tickets a € 7,50 zijn online te koop op www.liemerskunstwerk.nl. Je ontvangt dan een link waarmee je thuis op maandagavond 30 november a.s. om 19.00 uur deze filmregistratie kunt bekijken.
Deze is daarna nog t/m zondag 6 december a.s. te zien. Door aankoop van een ticket ondersteun je Kunstwerk! bij de voortgang van dit soort betaalbare cursussen, zodat kinderen de kans krijgen om zich te ontwikkelen op muzikaal gebied.

17 nov Sint 01

 

Kunstwerk! Muziekschool

Musiater Theaterbeesten (8 - 16 jaar)
Vind je het leuk om te acteren, zingen en te dansen? Dan is dit wat voor jou! In 20 lessen van 1,5 uur werk je onder leiding van een dans-, zang- én theaterdocent toe naar een grandioze voorstelling. Deze wordt gehouden in de theaterzaal van Het Musiater. Heb je al eens les gehad, of is het nieuw voor je? Geen probleem. Iedereen is welkom om zijn talent te laten zien én ontwikkelen. Bij voldoende aanmeldingen werken we met twee leeftijdsgroepen.
Locatie: Het Musiater, Zevenaar
Start cursus: 30 november 2020
Dag/tijd: maandag 16.30 – 18.00 uur (8 – 11 jaar), 18.00 – 19.30 uur (12 – 16 jaar)
Aantal lessen: 20 lessen van 90 minuten
Docenten: Docenten Kunstwerk! Muziekschool
Prijs: € 194,-

Kunstwerk! Educatie

 

 

Cursus Meditatie

Meditatie leert je eigen lagen en kennis van jezelf te (her)ontdekken. Door goed te aarden, je aandacht naar binnen te richten en de observator te worden kun je veel over en van jezelf leren en ook je omgeving beter begrijpen en antwoord krijgen op levensvragen. Door goed contact te hebben met jezelf krijg je rust, overzicht en inzicht. Daardoor weet je beter wat je zelf nu nodig hebt en wat belangrijk is voor situaties uit het dagelijks leven.

Locatie: Turmac Cultuurfabriek, lokaal 21

Startdatum: Dinsdag 5 januari 2021

Tijd: 20.45 – 22.00 uur

Aantal lessen: 10 lessen

Docent: Sigrid Bakker

Prijs: € 101,00

 meditatie

Kunstwerk! cursussen

 • Hits: 555

Kunstwerk! Educatie

Filosofisch café Zevenaar
In een filosofisch café onderzoek je samen met anderen 'levensvragen' of andere filosofische vragen die we op dat moment van belang vinden. Dat betekent dat je jouw eigen zienswijze naast die van anderen kunt leggen. Daar zitten ongetwijfeld verschillen tussen. En juist door te ontdekken waarom die verschillen bestaan, leer je jezelf beter kennen.
Het filosofisch gesprek in het filosofisch café heeft een open en ongedwongen karakter. Je hoeft geen voorkennis van de filosofie te hebben om volop mee te doen. Alleen gezond verstand, een portie geduld en de bereidheid naar anderen te luisteren, zijn nodig.
Het filosofisch café Zevenaar biedt altijd inzicht!

Meer inhoudelijke informatie:
https://www.denkkracht.nl/Activiteiten/filocafeZevenaar/filocafeZevenaar.html

 

Locatie: Turmac Cultuurfabriek, lokaal 21

Datum: donderdag 26 november 2020
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Docent: Peter Schmitz
Aantal: 1 les van 120 minuten
Cursusprijs: € 12,50

Filosofisch cafe

 

Kunstwerk! Muziekschool

Samen optreden met je eigen Popband (vanaf 9 jaar)
Lijkt het je leuk om muziek te maken in een band? Speel je graag pop- of rocknummers, of wil je graag je repertoire verbreden? Geef je dan op voor de Popband. Je repeteert om de week in een vaste bandopstelling. Je oefent samen met de docent nummers en jullie werken aan de performance als band. Uiteraard wordt er een optreden voor jullie geregeld. Jullie staan op het podium met een grote geluidsinstallatie, een lichtshow en monitoring. Op deze manier voel je je als een echte artiest.

 

Docent: Ferdi Eenkhoorn

Start cursus: Zie www.liemerskunstwerk.nl

Locatie: Het Albertusgebouw, Didam

Aantal lessen: 10 lessen van 45 minuten

Prijs: € 98,- (leerlingen die wekelijks muziekles volgen bij Kunstwerk! € 49,-)

Popband Ontdekking akkoord

Kunstwerk! cursussen

 • Hits: 708

Kunstwerk! Educatie

Taalcursus Spaans 1 intensief
Dit is een taalcursus voor diegenen die de beginselen van een taal in hoog tempo willen leren. In een korte periode wordt dezelfde stof behandeld als in de gewone jaarcursus niveau 1. Deze cursus is dan ook speciaal bedoeld voor personen die niet in de gelegenheid waren deel te nemen aan de cursus die in september van start is gegaan. Nu dus geen ‘verloren jaar’ meer, dankzij deze ‘intensiefcursus’.
Spaans is een goede keuze omdat het een wereldtaal is. En het is geen moeilijke taal.
In 14 lessen leer je de basis van deze taal: grammatica, woordenschat, lezen, luisteren, schrijven en het belangrijkste: spreken. Al snel ga je de taal in de praktijk gebruiken tijdens bijvoorbeeld vakantie. Het boek biedt de leerstof aan via gevarieerde thema’s zoals: reizen, contact leggen, eten, enz. Het is leuk en motiverend om in een groep, samen met een ervaren docente, deze taal te leren.
Je bent van harte welkom! ¡Bienvenidos!

Locatie: Turmac Cultuurfabriek, lokaal 21
Docent: Marieke Rutten-Gerrits

Dag/tijd: Dinsdag 12 januari 2021, 20.30 uur

Aantal lessen: 13 lessen van 105 minuten

Prijs: € 182,-

 spaans

 Kunstwerk! de Bibliotheek Boekentip!

Thuis jaarfeesten vieren in de herfst en winter met Lisa Wade en Daan Rot

Een boek over hoe je dat nu doet, leuke herfststukjes maken, iets origineels hebben voor Sinterklaas, zonder dat je van alles vergeet en ondertussen je kinderen op tijd naar school brengen, werken en eten koken. Door de mooie vormgeving van het boek met kleurrijke foto's, de leuke ideeën, die makkelijke toepasbaar zijn en niet heel veel tijd kosten, raak je als lezer geïnspireerd. Bedankt Lisa en Daan! Jullie nodigen ons uit om samen met het gezin naar buiten te gaan, samen het eten voor te bereiden, verhalen te vertellen en veel te zingen. Dit eerste deel begint met 11 november en behandelt de herfst- en winterfeesten. Veel leesplezier! Voor meer informatie www.debibliotheekliemers.nl

Boekentip herfst

Kunstwerk! Muziekschool

Maak kennis met een instrument

Denk je erover om muzieklessen te nemen op het instrument van je dromen, maar wil je eerst kijken of het wel bevalt? Geef je dan op voor de korte keuze cursus. Je krijgt zeven lessen op het instrument van je keuze. Het instrument kun je gedurende de cursus lenen bij de muziekschool.

Korte keuze cursus (leeftijd 8 – 17 jaar)

Start cursus: het hele schooljaar

Dag/tijd: in overleg met docent             

Locatie: in overleg met docent

Aantal lessen: 7 lessen van 20 minuten

Prijs: € 82,-

 Muziekles Drum Finn Henjes

Corona-virus: Maatregelen Kunstwerk!

 • Hits: 1016

Het onvermijdelijke moment is gekomen. De Nederlandse overheid heeft besloten dat alle scholen, kinderdagverblijven en sportinstellingen tot in ieder geval 6 april a.s. gesloten moeten blijven.
Dit betekent ook dat Kunstwerk! haar maatregelen heeft getroffen;

Bibliotheken
De bibliotheken zijn t/m 6 april a.s. gesloten.
Heb je thuis nog materialen? Geen zorgen! Wij hebben de uitleentermijn verlengd tot dinsdag 28 april 2020. Na deze uitleentermijn kun je de materialen ook online verlengen via Mijn Menu op onze website. Heb je de geleende materialen al een keer verlengd? Neem dan contact met ons op, dan zullen we het handmatig voor je aanpassen.
Uiteraard kun je als bibliotheek lid gewoon boeken blijven lenen via de online bibliotheek of via de Luisterbieb.

kind in boom 0017

Het Musiater
Alle voorstellingen in Het Musiater zijn t/m 6 april afgelast. Er worden vervangende data gezocht en de bezoekers worden hier op korte termijn over geïnformeerd.
De kassa van Het Musiater is gesloten.

Muziekschool/ Volksuniversiteit
Alle cursussen en muzieklessen t/m 6 april gaan niet door.
Wij hopen de cursussen en lessen weer te kunnen hervatten op maandag 6 april a.s.
De docenten zullen proberen om de gemiste lessen zoveel mogelijk in te halen. Hierover zullen individuele afspraken worden gemaakt tussen de leerling(en) en docent.

Liemers Museum
Tentoonstelling over Flying Officer Mervyn Wheatley te zien bij Kunstwerk! Liemers Museum
De tentoonstelling is een eerbetoon aan de omgekomen Flying Officer Mervyn Wheatley en alle piloten die gedurende de oorlog fotoverkenningsvluchten verricht hebben die de bevrijding van Europa mogelijk hebben gemaakt. Op 22 maart 1940 vliegt Flying Officer Mervyn Wheatley in een aangepaste Spitfire boven Duitsland om luchtfoto’s te maken. De Spitfire was alleen voorzien van twee camera’s waardoor het hoger kon vliegen. Op de Nederlands Duitse grens werd de Spitfire neergeschoten. Het vliegtuig stort neer bij Herwen maar het lichaam van Wheatley komt terecht bij het Duitse Düffelward. Daar wordt hij met volledig Duitse militaire eer begraven. Kunstwerk! Liemers Museum werkt voor deze tentoonstelling samen met Sander Woonings, die al 30 jaar onderzoek doet naar Mervyn Wheatley en de crash. De tentoonstelling toont ook hoe de luchtfotoverkenning zich uit ontwikkelde tot de satellietfotografie van nu.
De tentoonstelling Flying Officer Mervyn Wheatley; op fotoverkenning voor Vrijheid is te zien t/m woensdag 20 mei, van maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur in de ruimte vóór het nieuwe Liemers Museum in Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27, Zevenaar. Zolang het gemeentehuis geopend is, is deze tentoonstelling vrij te bezoeken.

wh

Informatie
Meer informatie is terug te vinden op www.liemerskunstwerk.nl
Uiteraard zijn wij wel gewoon bereikbaar via telefoon (085 - 0409971), maar bij voorkeur per e-mail (info@liemerskunstwerk.nl).

Wij beraden ons deze week over creatieve mogelijkheden die wij je de komende tijd kunnen bieden, zodat wij hopelijk het leed op die manier kunnen verzachten.
We houden je hiervan op de hoogte via onze nieuwsbrief, de website en social media.

Het is ongekend wat er gebeurt en dit brengt met zich mee dat dit voor iedereen een nieuwe situatie is. We proberen binnen onze mogelijkheden de juiste oplossingen te vinden.
Voor nu; blijf gezond en we hopen je snel weer te zien bij Kunstwerk!.

Gefeliciteerd Evelien, Voorleeskampioen Schoolfinale Read2Me!

 • Hits: 1035

Evelien van Hoof van het Liemers College uit Zevenaar heeft dinsdag 18 februari jl. de schoolfinale voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Kunstwerk! Het Musiater. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de Liemers vertegenwoordigen in de provinciale finale.

voorleeswedstrijd totaal 18 2

De acht kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door auteur Khalid Boudou naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, beleving, fragmentkeuze, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Tijdens de pauze kon het publiek genieten van de zangkunsten van drie leerlingen van het Liemers College onder begeleiding van muziekdocenten Peters Loeters en Marius de boer.

Nadat alle kandidaten hun fragment hadden voorgelezen, werd het verlossende woord door jury gegeven. De beslissing was moeilijk vanwege het enorme enthousiasme van de voorlezers. De jury was erg onder de indruk! Evelien las een fragment voor uit het boek “Hoe overleef ik mezelf” van Francien Oomen. De jury vond dat Evelien heel beeldend voorlas, waardoor ze het publiek meenam in haar verhaal. Evelien is één van de deelnemers aan de provinciale finale, die op zaterdag 14 maart a.s. zal plaatsvinden in CODA Apeldoorn. De landelijke finale vindt plaats op 16 mei a.s. in Utrecht.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Met deze wedstrijd wil Stichting Lezen het lezen onder jongeren in het voortgezet onderwijs bevorderen.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Joomla Social by OrdaSoft!

 

liemers logo bibliotheek  Servicepunt Pannerden

 


 

Contactgegevens

Adres

Claudius Civilisstraat 3, 6911AW PANNERDEN

  Telefoon 0316-202005
  E-mail info@debibliotheekliemers.nl
  Website www.debibliotheekliemers.nl
   

De bibliotheek is nu ook te volgen op Instagram en Pinterest.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, volg ons op de sociale media Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Openingstijden

maandag : 13:30 - 17:00 uur. Vanaf 1 juni: 14:00 - 15:30 uur.
  dinsdag : gesloten
  woensdag : 09:30 - 12:00 uur en 13:30 - 17:00 uur
  donderdag : 09:30 - 12:00 uur
  vrijdag : gesloten
  zaterdag : 11:00 - 14:00 uur
  zondag
: gesloten
     
Afwijkende openingstijden  

Geen

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!