Activiteiten & Evenementen

Terugblik Rijnwaarden treffen 2014

  • Hits: 2783
arno_hermsen1
arno_hermsen2
rijnw_treffen01
rijnw_treffen02
rijnw_treffen03
rijnw_treffen04
rijnw_treffen05
rijnw_treffen06
rijnw_treffen07
rijnw_treffen08
rijnw_treffen09
rijnw_treffen10
rijnw_treffen11
rijnw_treffen12
rijnw_treffen13
rijnw_treffen14
rijnw_treffen15
rijnw_treffen16
rijnw_treffen17
uitslag
01/20 
start stop bwd fwd

Arno Hermsen Rijnwaarden Koning

Tijdens het Rijnwaardentreffen op zondag 15 Juni heeft Arno Hermsen zich tot Koning van Rijnwaarden geschoten. Alle huidige koningen van de 6 schutterijen uit de gemeente Rijnwaarden, maar ook de oud-koningen van vorig jaar namen hieraan deel. Na een spannende strijd wist Arno de laatste resten van de vogel naar beneden te halen.
Hij is hiermee de 4e koning van Claudius Civilis die deze titel in de wacht weet te slepen.

Naast de nieuwe koning waren er nog diverse prijzen te verdelen; bij het onderdeel "Mars en Defilé" ging de 1e prijs naar Vrede & Vriendschap Herwen, de 1e prijs bij het vendelen voor senioren ging naar Claudius Civilis Pannerden, terwijl de jeugdvendeliers van Excelsior Lobith met de 1e prijs naar huis gingen. De koninginnen gingen de strijd aan d.m.v. het schieten op kaarten, hierbij was de 1e prijs voor de Chantal Wesselkamp die namens Claudius Civilis als Rijnwaarden Koningin deel nam. Bij de schietwedstrijden voor de korpsen wist Herman Lendering van Claudius Civilis de 1e prijs te schieten. De 2e prijs was een speciaal moment, want met een gemikt schot wist burgemeester Mark Slinkman de vleugel naar beneden te halen en zo viel er ook een prijs in "het korps" college van B&W.
Nieuw onderdeel was de bielemanwedstrijd, deze werd gewonnen door Vincent Sommers van Claudius Civilis Pannerden. Als beste commandant werd Piet Mulder van EMM Lobith verkozen en de prijs voor mooiste koningspaar ging naar Bram en Angela Hubers van Eensgezindheid Aerdt.

Buiten de genoemde wedstrijden was er ook volop de mogelijkheid om met elkaar te feesten, onder aanvoering van de Rijnwaardense band Nedjus. Na afloop van het Rijnwaardentreffen keek iedereen terug op een gezellige schuttersdag waarbij de onderlinge banden weer eens goed zijn aangehaald.

Over 2 jaar is de organisatie in handen van EMM Spijk en alle Rijnwaardense schutters kijken hier nu al weer naar uit.

Tekst Michiel Loef namens schuttersgilde Claudius Civilis en foto's van Frans Willemsen

uitslag rijnwaarden treffen pannerden

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!