Activiteiten & Evenementen

Koning en Koningin bij Claudius Civilis

  • Hits: 2854

claudiuscivilis

Schuttersgilde Claudius Civilis heeft tradities hoog in het vaandel staan. Eén van deze tradities is het koningschap van Claudius Civilis. Aan dit koningschap zijn weer diverse andere tradities gekoppeld. Aan enkele van deze tradities zijn kosten verbonden voor het betreffende koningspaar.

Om geen afbreuk te doen aan de tradities en op veler verzoek vanuit onze schutters om het koningschap aantrekkelijk en betaalbaar te houden, heeft de senaat enkele voorstellen gedaan. Tijdens de algemene ledenvergadering van 29 mei 2015 zijn de leden akkoord gegaan met onderstaande punten;

Het koningspaar krijgt van Claudius Civilis:

  • € 1000,- als eenmalige bijdrage.
  • € 200,- voor de Koningin, ze krijgt hiervoor een juweliersbon.
  • € 180,- voor een zilveren schildje aan de koningsketen.
  • (bij schildjes duurder dan € 180,- zijn de meerkosten voor de koning)

Verder is in de evaluatievergadering van de kermis 2014 afgesproken dat iedere schutter die meeloopt om de koningin af te halen, een consumptiebon krijgt. Deze wordt verstrekt tijdens de mars naar het afhaaladres. Het koningspaar bepaalt zelf de locatie waar de koningin afgehaald wordt. Prijsafspraken op de locatie overlegt het koningspaar met de horeca ondernemer.

We hopen U hiermee meer duidelijkheid te hebben gegeven. Mochten er toch vragen zijn,
laat het ons weten en we zullen het met elkaar bespreken.
Mailen kan via claudiuscivilis@outlook.com of via secretaris@claudiuscivilis.nl

Ook staat alles in het “Reglement Koningschap” bij Claudius Civilis, welke te vinden is op onze website www.claudiuscivilis.nl

Het koningspaar van dit jaar gaat een bijzonder jaar in, waarin we op 26 Juni 2016 het Kringsconcours de Liemers in Pannerden organiseren!

Senaat
Schuttersgilde Claudius Civilis

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!