De hobby van: Ruud Wissing

Op een verjaardag kwam ik tijdens een gesprekje er achter dat de man tegenover mij, en die ik al weer een aantal jaren ken van Oko, een bijzonder hobby heeft. Daar moest ik het fijne van weten. Wij hebben het hier over Ruud Wissing die in zijn vrije tijd decoratieve vogelhuisjes maakt.

Ruud in zijn werkplaats

Eenmaal bij de famile Wissing aangekomen tref ik een goedlachse Ruud aan in zijn werkplaats. Zijn domein zullen we maar zeggen. De resultaten van zijn hobby staan al te pronken en nodigen zichzelf uit om op de foto gezet te worden. Tijd om Ruud, onder het genot van een Senseo, een aantal vragen te stellen over zijn hobby:

Hoe ben je ooit op dit idee gekomen?
Dat is begonnen op een zondagmorgen. Voordat ik ging fietsen bladerde ik eerst nog even door de Libelle heen. Daar trof ik een ontwerp aan voor het maken van een vogelhuisje. Dit vond ik een interessant artikel en bracht mij op het idee om zelf ook een vogelhuisje te gaan maken. Wij hebben het dan niet over een nesthokje maar meer over een voederhuisje. Dus al snel had ik mijn eerste vogelhuisje gereed. Het was destijds nog een eenvoudig ontwerp, maar gaf mij voldoende inspiratie om mijn nieuwe hobby enthousiast voort te gaan zetten. Van origine ben ik een metaalbewerker maar houtbewerken vind ik prachtig om te doen. Met name om vanuit restmaterialen iets moois te creëren.

{besps}2_heden/hobby/ruud{/besps}

Dus het eerste model was gemaakt en meerdere volgden. Wat deed je destijds met de eerste zelfgemaakte decoratieve vogelhuisjes?
Deze gaf ik destijds als cadeau aan familieleden. Het allereerste huisje wat ik als cadeau heb weggegeven was voor de vader van Janny. Dat gebeurde op zijn verjaardag en leverde al gelijk een aantal verzoeken op van de overige aanwezige familieleden.
De vraag van huisjes nam toe en samen met mijn dochter hebben wij dit ook een beetje naar buiten toe gepromoot door bijvoorbeeld op het werk een aantal foto's te laten zien van mijn creaties. Dit leverde weer vele aanvragen op waardoor er wel eens momenten zijn geweest dat mijn hobby wel erg veel tijd met zich mee begon te nemen.

Hoe kijk jij daar tegen aan Janny?
Ik vind het prima dat hij deze hobby heeft. Dit is altijd nog beter dan een man die helemaal geen hobby's heeft. Die bemoeien zich vaak alleen maar met zaken waar ze zich eigenlijk niet mee moeten bemoeien. Bovendien heeft Ruud regelmatig aanloop van mensen die even komen kijken en een praatje met hem maken.
Dan zie je dat het in de garage bij Ruud ook best wel gezellig kan zijn met op de achtergrond 100%NL op de radio en zo nu en dan een knisperende allesbrander voor het opstoken van de laatste restjes hout.

Na het interview bedank ik Ruud en Janny voor de gastvrijheid en dat Ruud even tijd voor mij heeft gemaakt om zijn prachtige hobby te laten zien en toe te lichten.

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.