Niek van de Wetering: Overleven.

niek van de wetering

Met regelmaat controleer ik de berichten op Facebook. Dat levert buiten de standaard "wat is het weer gezellig" berichten, ook nog wel eens een berichtje op met een uitgereid achterliggend verhaal.

De intentie was er jaren geleden al om een boek te gaan schrijven. En inmiddels stonden er na een tijdje twee hoofdstukken op papier. Hier kwam een bijzondere wending in toen Niek zijn oude jeugdvriend Albert Veentjer terugvond via een speurtocht op het internet. Na 42 jaar kwamen zij weer in contact met elkaar en tijdens het bijpraten bleek dat beide vrienden veel hadden meegemaakt. Een dramatische gebeurtenis in Alberts leven was voor hem de aanleiding geweest om hier een boek over te schrijven. Met de ervaringen van Albert en de intentie van Niek om een boek te schrijven werden de benodigde stappen gezet voor het daadwerkelijk publiceren van een boek. Met het advies van Albert om meer foto's te gaan gebruiken, kon Niek grote stappen maken en belande zijn werk uiteindelijk bij een Engelse online uitgeverij.

Niek kijkt hier nog op een bijzondere manier op terug. Aangezien het allemaal zo snel ging, werden een aantal kleine foutjes over het hoofd gezien. Echter was de publicatie al begonnen en kon dit niet meer teruggedraaid worden. Dit was echter niet het meest bijzondere van de publicatie. Het waren de reacties van familie en bekenden die nu voor het eerst lazen of geconfronteerd werden met de moeilijk periode van Niek zijn ouders en die van Niek in zijn kinderjaren. Maar het boek vertelt meer. Zo komen ook zijn relatie met Dorothé aan bod (ontmoet tijdens de Pannerdense kermis bij Guus Groenen), alsmede gedichten, een uitvinding, kinderen en kleinkinderen.

Het uiteindelijke doel van het boek is om te laten zien dat hij, ondanks zijn ziekte en beperkingen, toch veel heeft bereik. In het boek proef je de uitdagingen die hij zoekt en gezocht heeft, de strijdlust, het overleven en het doorzettingsvermogen. Een voorbeeld voor menigeen. De titel van het boek is niet voor niets "Overleven" geworden waarbij het woord leven bewust schuin gedrukt is. Het gaat namelijk over zijn leven en zijn strijd om in bepaalde situaties te overleven. Met andere woorden - opkomen voor je recht, maar met name het recht voor anderen. En dat vind je dan ook terug in Niek zijn imposante lijst van functies die hij beklede bij vele (belangen)verenigingen.

Medio 2014 zal de vernieuwde uitgave verschijnen van "Overleven". De eerste uitgave is al online te lezen en te bestellen via deze link!

Speciale dank aan Niek en Dorothé voor hun gastvrijheid.

het boek getiteld overleven

(Het boek)

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.