Jubileum: Al meer dan 30 jaar “Helga, meer dan mode alleen”.

helga in haar winkel

Op 2 januari 1985 startte Helga met haar eigen winkeltje in Pannerden. In 1984, rond de tijd van de Pronkzitting, vernam zij van de dochters van Rozemiek dat zij zou gaan stoppen met haar winkeltje aan de Schoolstraat. Helga, op dat moment zonder werk, aarzelde niet en ging het gesprek met Rozemiek en Mart van Elk aan. Zij waren er al snel uit en Helga's winkeltje was een feit. Een nieuwe stap in een avontuur dat nu al meer dan 30 jaar succesvol is.

Het nemen van deze stap betekende voor Helga óók dat ze de benodigde papieren moest gaan halen. Ook al had zij veel zakelijke ervaring opgedaan bij haar ouders thuis in de bakkerij, zij had nog niet de benodigde diploma's voor kledingverkoop en wol enz.enz..
Drie jaar lang, één avond in de week, was Helga bezig om haar droom te verwezenlijken.
De studie "Textiel artikelen kennis" was nodig om haar winkel te mogen runnen. Daarbij had zij de verplichting om jaarlijks bij de gemeente aan te tonen dat zij met deze studie bezig was zodat dit de tijdelijke ontheffing rechtvaardigde. En zij slaagde.

Na twee en een half jaar verhuisde zij met de winkel naar het pand van Annie & Gerrit Olthof. Hierbij verkreeg zij meer oppervlakte zodat zij haar assortiment kon uitbreiden met ondergoed en panty's. Dat werd verder uitgebreid met dames en herenkleding toen zij vijf en een half jaar later weer verhuisde naar het pand wat nu bekend staat als Café De Dijk. Om na een jaar wederom te verhuizen naar het adres aan de Kerkstraat 4 waar zij nu nog steeds haar winkel heeft.

Samen met Frans, die haar helpt met het inrichten van de etalage en reclames, gaat zij inkopen doen gebaseerd op eigen inzicht, trends, adviezen van inkopers en vakbladen.
Altijd een hele klus aangezien zij nu, in januari alweer, de collecties moet uitzoeken voor de volgende herfst/winter. En toch kan zij nog tijd vrij maken voor haar grootste hobby namelijk ballet. Zij zit momenteel in Westervoort bij Balletschool Blanche en treed zo nu en dan wel eens op. Dansen is altijd al haar passie geweest en zal het altijd blijven.

Kijkend naar de toekomst geeft Helga aan dat zij net zo lang door wil gaan als mogelijk is. Het behalen van de leeftijd van 65 is geen eindstation zolang de klanten maar blijven komen en de gezondheid het toelaat.

Wij van pannerden.info feliciteren Helga met haar jubileum en hopen dat wij nog jarenlang mogen genieten van Helga, méér dan mode alleen!

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Helga-meer-dan-mode-alleen/470781829637660

 

 

Helga

1985 ~ ~ ~ 30 ~ ~ ~ 2015

jaar

Met mooie collecties van fransa en dreamstar,

de favoriete modemerken voor de moderne vrouw.

Ook de vertrouwde collectie van Setter is ruim aanwezig,

evenals Brams`Paris - 247 jeans.

En het herenmode merk Martomod

Helga, méér dan mode alleen,

al 30 jaar uw vertrouwde adres voor mode en meer!

Ook voor lingerie, beenmode, dames- en heren ondergoed

en nachtkleding. Bovendien passende accessoires zoals:

Sjaals, hoeden, tassen, riemen en sieraden.

**** Cadeautip?! Een cadeaubon van Helga!***

Een uitgebreid wol en handwerkassortiment .

Kleinvak, o.a. knopen, ritsen en garen etc.

Helga hééft `t….. én zo verrassend dichtbij !

 

Kerkstraat 4Pannerden tel. 0316-371877

Ma. en Wo. gesloten-

Vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.