Vrijwilliger van de maand Rijnwaarden: Michiel Loef

michiel loef benoemd als vrijwilliger van de maand rijnwaarden

Februari 2015: Michiel Loef uit Pannerden

Michiel Loef (39 jaar) is geboren en getogen in Pannerden. Als sinds zijn tienerjaren zet Michiel zich belangeloos in voor verschillende verenigingen in de Pannerdense gemeenschap. Vele uren is hij actief bezig voor de leefbaarheid in het dorp en dit naast zijn werk als senior planner bij Fossil.

Wat doe je als vrijwilliger?
Bij de carnavalsvereniging Waoter en Wiend ben ik alweer 11 jaar president en bestuurslid.
Bij het officierenkorps van schuttersvereniging Claudius Civilis ben ik bestuurslid en secretaris. Voor de schuttersvereniging zit ik ook in diverse commissies zoals: organisatie van het Gelders kampioenschap indoor vendelen, organisatie van het Eilandtreffen. Ik maak deel uit van de organisatie van Koningsdag. Al 10 jaar ben ik leider bij het 4e team senioren bij voetbalvereniging RKPSC. Ik ben 10 jaar bestuurslid geweest van Jongerensoos De Duim waarvan 7 jaar voorzitter.
Jaarlijks wordt er in Pannerden in de zomervakantie voor de jeugd een vakantiespelenweek georganiseerd. Ik ben jarenlang leider geweest van een groep kinderen. Ook voor Omnivereniging Pajodos ben ik een aantal jaren actief geweest. Ik heb 9 jaar zitting gehad in het bestuur van de afdeling volleybal en ben een paar jaar coach geweest van het volleybalteam dames 1.

Doe je dit al lang?
Ik ben er op mijn 14e jaar ingerold en gestart als bestuurslid van Jongerenrensoos De Duim.

Hoe ben je erin gerold?
Ik ben altijd gevraagd door de toen zittende bestuursleden. En als je eenmaal ergens ja op gezegd hebt, dan weten ze je voortaan te vinden; grapt Michiel. Begonnen ben ik bij De Duim. Als tiener bezocht ik vaak de avonden die georganiseerd waren in de jongerensoos. Het toenmalige bestuur was door hun leeftijd aan vervanging toe. Ik draaide al zo nu en dan plaatjes of een bardienst in de soos, daarom hebben ze mij gevraagd voor het bestuur. Zelf benader ik als bestuurslid ook regelmatig dorpsgenoten als er ergen een plekje vrijkomt.

Hoeveel tijd besteed je aan het vrijwilligerswerk?
Er zijn weken dat er elke avond wel iets te doen is, bijvoorbeeld in de periode voor de kermis of carnaval. Gemiddeld ben ik er toch wel 3 of 4 dagdelen per week druk mee. Er is altijd wel een vergadering, training, wedstrijd of bijvoorbeeld een concours te organiseren.

Waarom doen je het vrijwilligerswerk?
Allereerst omdat ik het zelf ontzettend leuk vind. Ook vind ik het behoud van de leefbaarheid van het dorp belangrijk. Als er niets georganiseerd wordt, wordt het maar een saaie bedoeling!

Wat maakt het de moeite waard?
De dorpsgenoten met wie ik het werk doe, de goede sfeer onderling. Ook de reacties die je terugkrijgt na een evenement. Als we bijvoorbeeld een concours georganiseerd hebben en alles is goed verlopen en we zien dat de bezoekers het naar hun zin hebben gehad, dat is fijn. Daar doe je het voor. Mooi om te zien is ook dat nieuwe dingen zo goed opgepakt worden dat ze een traditie worden. Tijdens mijn zittingsperiode in het bestuur van De Duim hebben we de jongeren betrokken bij de dorpsfeesten. We hebben toen een jongeren koningspaar en een avond voor de jeugd uit Pannerden en omstreken tijdens de kermis en het carnaval geïntroduceerd. Nu een jaarlijks terugkerend evenement.

Het leukste dat ik meegemaakt heb is?
Eigenlijk heb ik veel leuke momenten meegemaakt. In 2006 hebben we een bijzonder mooi feest gevierd toen zowel het 3e als het 4e elftal van RKPSC kampioen zijn geworden. Een overvolle zaal bij het georganiseerde optreden van Rowen Heze. Zomaar een paar voorbeelden. Bijzonder was ook het 150 jarig bestaan van Claudius Civilis. Met een klein clubje hebben we een feestweekend georganiseerd. Met de schutterij zijn we op een vlot de Oude Rijn afgezakt en daarna is er een rondgang door het dorp gehouden. Dat weekend was het feest voor jong en oud!

Aarzel niet, gewoon doen! Loop eens met een bekende mee en ervaar hoe leuk het is om dingen te organiseren voor je dorp.

Foto en tekst: PR gemeente Rijnwaarden.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.