Brandweer Pannerden krijgt milieuvriendelijke tankautospuit

Maandag 13 januari om 19.30 uur krijgt de brandweer in Pannerden een nieuwe tankautospuit. De overdracht van het voertuig is in de brandweerkazerne aan de Renbaan in Pannerden. Deze nieuwe tankautospuit is milieuvriendelijker, heeft comfortabeler zitplaatsen, is veiliger in gebruik en ook gebruiksvriendelijker met de nieuwste technieken.

De nieuwe Mercedes tankautospuit vervangt de huidige tankautospuit MAN uit 2002. De MAN was destijds de eerste uit een serie tankautospuiten voor de regio. Bijzonder was dat de MAN al een tankinhoud van 2800 liter water had, terwijl 1500 gebruikelijk was. De nieuwe Mercedes heeft een tankinhoud van 3000 liter water.
Deze nieuwe tankautospuit is de eerste in de serie van acht te leveren tankautospuiten in de regio Gelderland-Midden. De MAN van post Pannerden wordt niet weggedaan, maar zal elders in de regio dienst doen als reserve tankautospuit.

Bij de overdracht maandagavond zal burgemeester Luciën van Riswijk van Zevenaar, waar Pannerden onder valt, aanwezig zijn en ook clustercommandant Richard Smit en Michel Kamphuis van de brandweerregio Gelderland-Midden.

Nieuwe vrijwilligers
Uiteraard is de ploeg ook aanwezig bij dit bijzondere moment. De brandweerlieden willen dit moment aangrijpen om nieuwe enthousiaste collega’s te werven.

Dus heb je interesse kom dan maandagavond 13 januari een kijkje nemen bij brandweer Pannerden.

Btrandweerautospuit

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.