Pannerden Actueel

Romeinse munt na 2000 jaar weer terug in Rijnwaarden

  • Hits: 3371

munt-rijnwaarden-kl2Zo'n 2000 jaar geleden bewaakten stoere Romeinse soldaten de 'Limes' (grens) aan de noordelijke kant van het Romeinse rijk. Ook bij Tolkamer is er nog een stuk van de verdedigingswal te herkennen, de Drususdam. Bij opgravingen worden nog regelmatig Romeinse munten gevonden, reden genoeg om de Romeinse munt een nieuw leven in te blazen.
De Drususmunt wordt uitgegeven door ondernemersvereniging MKB Rijnwaarden. Deze munt is geen officieel betaalmiddel, maar heeft wel waarde. De deelnemende bedrijven hebben ieder een eigen kortingsactie bedacht waarmee zij de munten kunnen verstrekken aan hun klanten. Ook geven de bedrijven zelf aan tegen welke voorwaarden klanten de munt weer bij hen kunnen inleveren. De munt maakt het voor de inwoners van de gemeente Rijnwaarden aantrekkelijk om bij lokale winkeliers inkopen te doen.

drususschildVanaf 12 januari 2013 is de drususmunt te verkrijgen bij de deelnemende bedrijven. Deze zijn te herkennen aan een poster voor het raam en kun je op de website www.drususmunt.nl bekijken. Ook zijn de acties van de deelnemende bedrijven hier terug te vinden. Op deze zaterdag wordt de drususmunt aan de inwoners van Rijnwaarden geïntroduceerd bij de deelnemende bedrijven door niemand minder dan Asterix en Obelix begeleid door 3 trompettisten.

Het programma van deze dag:

RONDGANG SCHEMA DRUSUSMUNT 12-01-2013

08.30 uur Coöp Supermarkt dorpsplein 2 Pannerden

09.05 uur Bakkerij Heebing dorpsdijk 2 Lobith, Cor Stuijt komstraat 13 Lobith, W.B.S.Rijnwaarden / Ree-Zo Electro T.D Lobith, Verheij Hair Design Lobith

11.00 uu Slagerij Voss Tolkamer, Kaatje Mode Tolkamer, T 'Brillehuus Tolkamer, Opifex Tolkamer Tolkamer

11.30 uur Taveerne de Bijland Tolkamer

12.15 Tic Rijnwaarden Tolkamer, Rederij Witjes Tolkamer

12.50 uur Kai's Hair Design Pannerden, De Oude Waal Pannerden, Cafetaria Janssen Pannerden, Sfeer en Speelhuys De Roos Pannerden

Ontwerpkantoor Vonk Specht Aerdt

Joomla Social by OrdaSoft!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!