Wandelen in onze mooie omgeving

watervogel tussen het riet in de oude rijn

(foto: Teuntje van Marwijk)

Niet altijd staan wij erbij stil, maar onze omgeving herbergt een pracht aan natuur, historie en aanzien. En daar kan men al wandelend van genieten door middel van meerdere gemarkeerde routes die zich bevinden op het "Gelders Eiland" zoals:

Klompenpad Rijnweidepad

Ontdek het landschap van Spijk. Beleef de historie van de baksteenindustrie en de dynamiek van dit bewogen rivierenlandschap. U wandelt langs de grens van Nederland met uitzicht op de Eltenberg en maakt een uitstapje naar onze oosterburen in de Duitse gemeente Emmerich. Klompen aan, rugzak op en gaan! De totale afstand van dit pad is 11 km.

https://klompenpaden.nl/klompenpad/rijnweidepad/

Liemerse Knooppad 5

Route 5 is geheel gesitueerd binnen de gemeente Rijnwaarden, en doet daar de plaatsen Pannerden, Tolkamer, Lobith, Herwen en Aerdt aan. Het geografische middelpunt van de route is min of meer het watersportgebied De Bijland.
Dit traject start in Pannerden bij de H. Martinuskerk. Langs het Pannerdensch Kanaal en De Bijland bereikt u de kade van Tolkamer. Vervolgens gaat het richting Herwen, om via Aerdt tenslotte weer in Pannerden te belanden.

Op deze route loopt u langs het Pannerdensch én het Bijlandsch Kanaal, doorkruist Tolkamer, maar gaat u ook grote stukken langs de recreatieplas De Bijland. Opmerkelijk ook zijn de beide scheepswerven: die in Millingen aan de overkant van het Bijlandsch Kanaal en Shipyard De Hoop in Tolkamer: sta even stil bij het werk aan het schip.

De totale afstand van dit pad is 20 km.

http://www.wandelenindeliemers.nl/knooppaden/knooppad-5/

Wandel, struin en bezienswaardigheden app

Vijf wandelroutes in de omgeving van de Gemeente Rijnwaarden - daar waar de Rijn ons land binnenstroomt - zijn als route-app voor de mobiele telefoon verschenen. De routes hebben elk een lengte tussen de 4 en de 12 kilometer. Ze kunnen los van elkaar worden gelopen maar ook in combinatie met elkaar. Iedere route is onderweg verlevendigd met leuke filmpjes over de omgeving en de rijke geschiedenis van het gebied.

Werking

Download vooraf de Abellife-app in de Google playstore of de App Store van Apple. Zoek in Abellife vervolgens op 't Gelders Eiland verhaalt! en installeer de route.

http://www.gelderseiland.nl/eropuit/fietsroutes/item/355-wandel-struin-en-bezienswaardigheden-app

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.