Moederdag in de Klompenwaard, terug naar mei 1940.

 20210324 131043 1050x1050

Trek met het hele gezin komende moederdag naar de Klompenwaard waar de wandeling ‘Beleef de meidagen van 1940 rondom Fort Pannerden’ uitgezet is. U kunt gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Pannerdenseweg (nr 6). Er is heerlijk weer voorspeld dus u kunt wandelend naar het fort, maar hoe stoer is het niet om met een heuse GMC truck of een jeep naar Fort Pannerden vervoerd te worden?

De truck en jeeps zijn beschikbaar voor bezoekers in samenwerking met Oorlogsmuseum Niemandsland uit Gendt. Zij vragen een kleine vergoeding voor de benzine. De truck wordt na deze zondag bijvoorbeeld ingezet om langs scholen te gaan, de truck presenteert ‘Oorlogsmuseum Niemandsland op wielen’. Daarnaast vragen we u om rekening te houden met de beschikbaarheid van de voertuigen en met ons de coronamaatregelen hier te handhaven.
Aangekomen bij Fort Pannerden kunt u eerst plaats nemen op ons zonovergoten terras aan het Pannerdens Kanaal. Vanuit onze horeca kiosk serveren we verfrissende drankjes, ijs, kleine snacks en natuurlijk koffie en thee met een overheerlijke appelroomrol. Loop daarna bijvoorbeeld richting het fort waar een van onze gidsen u de weg zal wijzen.
We hebben voor deze dag twee routes uitgezet: een wandeling door de fortgracht (30 minuten) en een wandeling door de Klompenwaard over de meidagen van 1940 (45 minuten). Tijdens de wandelingen komt u soldaten tegen, druk bezig met werkzaamheden bij de kazematten, bij de loopgraaf of op het Waalstrand. Het wordt een bijzondere beleving. Er zullen ook manschappen van de US 101st Airborne divisies aanwezig zijn, zoals zij ook in oktober en november 1944 in de Betuwe gevochten hebben.
Beleef de meidagen van 1940 rondom Fort Pannerden op 9 mei vanaf 12 uur. Reserveren voor deze dag is niet nodig. Dit alles wordt u aangeboden door de vrijwilligers van Fort Pannerden, Oorlogsmuseum Niemandsland en de re-enactors van De Klondikes.

Voor meer informatief bezoek onze website: www.fortpannerden.eu evenementen

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.