Bewoners Kijfwaard geen zicht op Rijn

{besps}3_in_de_pen/endandit/uit_loos{/besps}

Pannerden – Bewoners en fietsende vakantiegangers ergeren zich aan hinderlijke overhangende brandnetels. Oorzaak smalle doorgang op de Kijfwaard naar het Voetveer Millingen door nalatig onderhoud.

Fietsende vakantiegangers op het Pieter Pad lopen hierdoor brandwonden op door de overhangende brandnetels zodra er een auto passeert.

De bewoners op de Kijfwaard worden tijdens het zomerreces het zicht op de Rijn hierdoor ontnomen geeft de familie Kummeling aan. We ergeren ons voortdurend elk jaar aan de nalatigheid van onderhoud. De bewoners van de Kijfwaard Oost weet ook niet wie het moet maaien, wel weten we dat wij in gemeente Rijnwaarden wonen waar wij onze lusten maar ook lasten aan verschuldigd zijn, maar die nemen het niet zo nauw met bewoners in het buitengebied. Wij hangen liever niet aan de bel bij de gemeente, en als je belt krijg je te horen dat je met dergelijke klachten voor 12.00 uur moet bellen. Telkens wordt beloofd dat er onderhoud aan het talud plaats vinden zal, maar elk jaar wordt je met een kluitje in het riet gestuurd.

Hoge temperaturen naast de weelderige regenbuien maken het mogelijk omdat niet gemaaid wordt de Berenklauw naast de brandnetels, bramen vormen aan nemen die dan de ongemakken produceren. Ook de fietsende bezoekers lopen het risico zich te branden aan de overhangende brandnetels op het wegdek, naast schrammen van de overhangende bramen. Namelijk de doorgang is op plaatsen zo smal zodra er een auto langs komt de fietser de brandnetels niet ontwijken kan hierdoor de gevolgen zijn niet moeilijk te raden.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.