Bijzondere vondst 1997 Doetinchem

Voor de inleiding van dit bijzondere verhaal verwijzen wij u graag naar de volgende artikelen zoals ze recentelijk gepubliceerd zijn:

Dit artikel gaat over de oproep " Wie weet er meer over straatsteen met inscriptie": https://www.geldersepost.nl/nieuws/algemeen/256576/wie-weet-er-meer-over-straatsteen-met-inscriptie-

En dit artikel als vervolg genaamd "Mysterie van de straatsteen met datum opgelost": https://www.montferlandnieuws.nl/nieuws/algemeen/265602/mysterie-van-de-straatsteen-met-datum-opgelost-

Hieronder het verhaal over de ingeving van schoondochter Agnes.

familie groenen

Harrie en Agnes Groenen keken elkaar aan op die dag 1 mei 2019 na het lezen van het artikel de vondst van deze “straatklinker” 1997. Wat veel indruk maakt is met name de datum die gegrift staat in de steen: Het verleden van (Pa Groenen)!
Hentje Groenen geboren 30 januari 1917, zegt Agnes, geeft mij sterk het gevoel het antwoord hier in te vinden. Getrouwd in 1945 met An Groenen Bher kregen samen 11 kinderen, een kind overleed zeer vroeg. Pa heeft zijn hele leven op de Steenfabriek Kijfwaard West gewerkt. Van ‘steenmaker’ tot ‘stoker’ in die tijd.
De datum is beslist niet absurd! (Toos Groenen) geboren op 17-08-1945 is gekerfd in deze ‘straatklinker’ geeft mij en Harrie duidelijk de overtuiging dat (Pa) dit gemaakt heeft op de steenfabriek tijdens het werk. Zijn werkperiode klopt dan ook exact, en het kwam vaker voor dat werknemers op natte stenen schreven. Dat ons dit 26 jaar later nadat de steen toen al gevonden werd ons bereikt zijn wij heel blij, en mogelijk meer met ons.
Harrie en Agnes Groenen.

hentje en an groenen

Hentje en An Groenen

Tekst foto’s Frans Willemsen.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.