Uit het archief van Jan van Ingen: Familie van Mierlo

familie mierlo

Harrie van Mierlo was vroeger bekend als bakker en als ijsventer. Aan huis had zijn vrouw Anna een winkeltje waarin ze soms ijs, maar ook rookwaar en snuisterijen verkocht. Anna, Hanne in de volksmond, handelde ook in 2ehands meubels.
Als Harrie met de ijscokar rondtrok, kwam hij soms toevallig langs het café van Hein van Lier (lag voeger aan de dijk tegenover het Gat van Doornenburg). Nou ja op een mooie dag willen een paar borreltjes wel smaken. Als hij dan verder trok, zover dat nog lukte, dreef het ijs gesmolten in de kar en waren de centjes op.

De foto is gemaakt op 1 juli 1943 aan de Hogeweg aan het begin van het kleine straatje (waar Manje van Ophuze woonde) door Jan van Ingen. Jan was ondergedoken om de Arbeitzeinsatz van de Duitsers te ontlopen Hij zat beurtelings bij Hent Wezendonk aan de Deukerdijk (huidig adres van de fam. W. Luijf) en de fam Th. van Huet op de Kiefard ( woning van mw. L. Vonk). De familie is op 2 augustus 1956 naar Landgraaf in Limburg verhuisd.

1e Rij v.l.n.r.: Vader Harrie met Nolda of Willy op schoot, Eef, moeder Anna met Willy of Nolda op schoot, Mia, Annie en Henk. 2e Rij: Drea, Stien en Dinie.

Met dank aan fam. W. Luijf.

Piet Benning (van Anna) en Geert Roelofs

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.