Bibliotheek Servicepunt Pannerden

Bibliotheek Servicepunt Pannerden

IMG 20151125 WA0003

Bibliotheek de Liemers locatie Zevenaar verhuist naar Hal12

 • Hits: 109

Kunstwerk! is dit jaar “on the move” en verhuist naar Hal12

We starten met de Bibliotheek. De Bibliotheek te Zevenaar is daarom gesloten van zaterdag 23 maart t/m zondag 14 april a.s. Maandag 15 april a.s. ben je van harte welkom in de nieuwe bibliotheek in Hal12. Gedurende de sluitingsperiode van de bibliotheek kunnen materialen geleend en geretourneerd worden bij de vestigingen in Duiven, Giesbeek, Lobith, Pannerden en Westervoort. Tijdens de verhuizing worden de uitleentermijnen aangepast. Dit houdt in, dat er geen boetes worden opgelegd, als materialen tijdens deze periode te laat worden teruggebracht.


Kunstwerk! de Bibliotheek is speciaal voor iedereen: je vindt er wat je zoekt en wordt verrast door nog meer. Wegdromen in een heerlijk boek. Je vermaken met een prachtige film en blij zijn met dat eindelijk gevonden muziekstuk. Kunstwerk! de Bibliotheek heeft een compleet eigentijds, vernieuwend en digitaal aanbod. Naast de collectie van boeken, tijdschriften, kranten, films en muziek vind, lees én beleef je alles via diverse nieuwe mediavormen. Zo kun je muziek luisteren, privé of zakelijk werken in de ‘social spot’. Je wordt er geïnspireerd, verleid, vermaakt en verrast.


Het Liemers Museum en de Volksuniversiteit verhuizen later dit jaar naar Hal12. Het Musiater en de muziekschool blijven op de oude vertrouwde plek aan de Bommersheufsestraat 62 te Zevenaar. Echter de administratie van Het Musiater en de muziekschool verhuizen mee naar Hal12.

 Bibliotheek

HAL12
Kerkstraat 27
6901 AA Zevenaar

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

Bibliotheek de Liemers: Boekenweek 2019

 • Hits: 50

De Boekenweek heeft dit jaar als thema ‘De moeder de vrouw’ en vindt plaats van 23 t/m 31 maart 2019. Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert daarom op vrijdag 29 maart a.s. in Het Musiater een activiteit waar met een panel gediscussieerd zal worden over dit thema. Tijdens deze discussie worden diverse stellingen behandeld door de panelleden en kan het publiek reageren en meepraten. We haken in op het thema met de vraag: wie is ‘De moeder de vrouw anno’ 2019? Hoe gaat de moeder de vrouw van nu om met haar relatie, carrière, opvoeding, kinderopvang, huishouden en vooral haar vrije tijd? Is ze gelukkiger met meer luxe en de mogelijkheden van nu dan moeders van vorige generaties?

De discussie wordt begeleid en ondersteund door de panelleden Nanda Roep (auteur), Lisa Veldema (dramadocent), Stijn van der Loo (auteur en muzikant - deze middag zorgt hij ook voor muzikale ondersteuning) en Bertus Meijer (pensionado en vrijwilliger bij Kunstwerk! de Bibliotheek).

We nodigen je uit om mee te discussiëren op:

Datum: Vrijdag 29 maart 2019

Tijd: 16:30 – 18:00 uur (inloop vanaf 16:00 uur)

Entree: Gratis

Locatie: Foyer Het Musiater, Bommersheufsestraat 62, Zevenaar

Het eerste drankje ontvang je van Kunstwerk!
Kind(eren) zijn welkom, voor opvang wordt gezorgd!

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl.

BW foto 05

Bibliotheek de Liemers: Koken Binnen Je Budget.

 • Hits: 107

Eten als bindmiddel bij project Koken Binnen Je Budget!

Afgelopen week is het project Koken Binnen Je Budget in Zevenaar afgerond. Tijdens de laatste kookles zijn er certificaten uitgereikt aan de deelnemers van het project, die naast budgetvriendelijk koken ook aan de slag zijn gegaan met beter leren spreken, schrijven en lezen. Eten als bindmiddel!

Koken Binnen Je Budget in Zevenaar is een Taalhuis initiatief van Kunstwerk! de Bibliotheek, in samenwerking met Vitanos en ROC RijnIJssel. Deze cursus is gericht op laagtaalvaardige volwassenen en is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken centraal staat. Onder begeleiding van een kok en leefstijlcoach, zijn er gezonde gerechten gemaakt en werd elke kookles een seizoensgroente als thema gebruikt.

Tegelijkertijd werkten de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden). De deelnemers hebben geleerd een menu uit te schrijven, ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan.

Heb je belangststelling om ook te Koken Binnen Je Budget, meld je aan via:

activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of telefoonnummer 0316-745680

Koken binnen je budget

Lobith krijgt een prachtige nieuwe bibliotheek!

 • Hits: 101

Om de verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen, sluit Kunstwerk! de Bibliotheek t/m zondag 17 maart 2019 In de tussentijd houden wij je zoveel mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen van de verhuizing en heropening. Vanaf maandag 18 maart 2019 ben je van harte welkom op Markt 5, 6915 AH Lobith.

Gedurende de sluitingsperiode kun je materialen lenen en retourneren op onze vestigingen in Duiven, Giesbeek, Pannerden, Westervoort en Zevenaar. Voor de openingstijden van de andere vestigingen verwijzen wij je graag naar onze website www.liemerskunstwerk.nl.

Om je tijdens de verbouwing zo goed mogelijk van dienst te zijn, passen wij de uitleentermijnen voor je aan. Dit houdt in dat er geen boetes worden opgelegd als je jouw materalen tijdens deze periode te laat terugbrengt. Tot de heropening hopen we op je begrip voor de overlast.

Lobith

Kunstwerk! De bibliotheek: Feestelijke opening in Pannerden

 • Hits: 125

Op woensdag 14 november jl. opende de vernieuwde bibliotheek in Pannerden haar deuren. Op zondag 17 februari a.s. volgt de officiële openingshandeling door de Burgemeester van Zevenaar, Lucien van Riswijk. In de afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van een moderne en digitale bibliotheek. Tot de officiële opening van Kunstwerk! de Bibliotheek op 17 februari a.s. hebben de klanten alvast kennis kunnen maken met de vernieuwde bibliotheek.

Kunstwerk! de Bibliotheek is speciaal voor iedereen: je vindt er wat je zoekt en wordt verrast door nog meer. Wegdromen in een heerlijk boek. Je vermaken met een prachtige film en blij zijn met dat eindelijk gevonden muziekstuk. Kunstwerk! de Bibliotheek heeft een compleet eigentijds, vernieuwend en digitaal aanbod. Naast de collectie van boeken, tijdschriften, kranten, films en muziek vind, lees én beleef je alles via diverse nieuwe mediavormen. Zo kun je muziek luisteren en privé of zakelijk werken. Je wordt er geïnspireerd, verleid, vermaakt en verrast.
Graag nodigt Kunstwerk! de Bibliotheek je uit om aanwezig te zijn bij de heropening op 17 februari a.s. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom aan de Claudius Civilisstraat 1-3 in Pannerden.

Kunstwerk! de Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

 • Hits: 139

Belasting 2

 

Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte of toeslagen aanvragen, kunnen vanaf 6 maart a.s. terecht bij Kunstwerk! de Bibliotheek. Samen met Sociaal Raadslieden en Welzijnsorganisatie Caleidoz biedt de bibliotheek een belastingspreekuur om mensen uit Zevenaar te ondersteunen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.

Belastingspreekuur / belastingsklas / andere activiteit
In de periode maart en april kunnen mensen in bij Kunstwerk! de Bibliotheek gebruikmaken van de invulhulp. Dit gaat op afspraak. Ondersteuners van STMR, de sociaal Raadslieden, verzorgen de daadwerkelijke hulp.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten bij Kunstwerk! de Bibliotheek vestiging Zevenaar. Er zijn 4 computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte kan men terecht bij het belastingspreekuur. I.v.m. de verhuizing van de bibliotheek in Zevenaar naar Hal 12 is de bibliotheek van 23 maart a.s. t/m 14 april a.s. gesloten. Daardoor is het in bovenstaande periode niet mogelijk zelf aangifte te doen in deze bibliotheek.

Bieb: Vacature Trainer Digitale vaardigheden

 • Hits: 578

Wil jij je steentje bijdragen aan de maatschappelijke en educatieve doelstellingen van de bibliotheek? Dan biedt Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers een mooie uitdaging voor jou. Wij zoeken hulpkrachten met passie voor de bibliotheek en media, die op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan onze publieke dienstverlening.

Bij Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kunnen mensen met weinig computerervaring oefenen met basisvaardigheden. Ze leren de computer en internet beter gebruiken en sociale media te verkennen. Kunstwerk! besteedt ook aandacht aan andere vaardigheden zoals taalvaardigheden. De trainer ondersteunt en begeleidt, met als doel de maatschappelijke participatie en de zelfredzaamheid van de deelnemers te bevorderen.

Jij:
bent vriendelijk en geduldig;

 • vindt het leuk om mensen iets aan te leren;
 • bent handig met computers en internet;
 • bent bekend met persoonlijke werkomgevingen (bijv. van de overheid);
 • bent minimaal 2,5 uur per week beschikbaar (voor de duur van het project);
 • kan zelfstandig en in teamverband werken;
 • wilt mensen graag individueel en groepsgewijs kennis bijbrengen;
 • begeleidt cursisten bij oefeningen voor digitale vaardigheden;
 • signaleert en verwijst door;
 • levert een bijdrage aan nabesprekingen.

Wij bieden:

 • een vrijwilligersovereenkomst;
 • regelmatige begeleiding;
 • computertraíningen;
 • gemotiveerde collega's en deelnemers;
 • een prettige werkomgeving;
 • uitstekende faciliteiten;
 • een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). De kosten worden door de bibliotheek betaald.

Enthousiast?
Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl of telefonisch via nummer 0316 - 745680.
We zijn op zoek naar meerdere docenten.

Voor meer informatie: zie www.liemerskunstwerk.nl

Onze bibliotheek in Pannerden is weer open!

 • Hits: 349

voorkant bibliotheek pannerdenGedurende de afgelopen periode is er hard gewerkt in Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers in Pannerden en het resultaat mag er zijn! Onze bibliotheek heeft een ware metamorfose ondergaan. Graag willen wij onze bibliotheek aan je tonen en nodigen wij je uit om op woensdag 14 november a.s. vanaf 09.00 uur onze bibliotheek in Pannerden te komen bekijken.

Openingstijden
Maandag: 09:00 - 18:00 uur
(Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)

Dinsdag: 09:00 - 18:00 uur

Woensdag: 09:00 - 18:00 uur
(Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 15.00 uur)

Donderdag: 09:00 - 18:00 uur

Vrijdag: 09:00 - 18:00 uur
(Full-Service: 10.00 tot 12.00 uur)

Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Claudius Civilisstraat 3
6911AW Pannerden
Telefoon +31 (0)85 - 0409971

Bieb: Meld je aan voor Eindeloos Musiceren!

 • Hits: 503

Eindeloos musiceren is bedoeld voor mensen met een verstandelijke of fysieke beperking, mensen met Parkinson en dementie. Maar ook eenzame en licht gedesoriënteerde ouderen hebben baat bij muziek. De muziek kan thuis, in zorginstellingen of door medewerkers van de thuiszorg gebruikt worden. Door Eindeloos Musiceren in te zetten, krijgt de mantelzorger meer rust en ondersteuning.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat muziek de kwaliteit van leven en de interactie met de omgeving kan verbeteren. Het blijkt dat muziek ook letterlijk iets doet in de hersenen. Het activeert de hersenen en kan zelfs nieuwe verbindingen maken. Daarnaast kan muziek invloed hebben op de pijnbeleving, energie beïnvloeden en bijdrage leveren aan een betere motoriek.

Een vrijwilliger van Eindeloos Musiceren komt bij de cliënt langs om samen te bepalen welke muziek een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld en maakt een afspeellijst. Het effect van muziek is het grootst als de muziek van betekenis is geweest in het leven en emoties en herinneringen oproept. Via Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers is het mogelijk om de muziek kant en klaar aan te bieden op een IPod, inclusief koptelefoon en speaker.

De Leo Harmonie verzorgt optredens in diverse zorginstellingen in de gemeente Zevenaar. Door herkenbare muziekstukken te spelen, zal het geheugen geprikkeld worden. Door de juiste muziek op de juiste momenten in te zetten, verloopt de verzorging vaak makkelijker. Daarnaast worden mensen vaak rustiger en vertonen ze minder probleemgedrag.

Als vrijwilliger van Eindeloos Musiceren krijg je twee gratis trainingen, zodat je individuele afspeellijsten kunt samenstellen. Aan het eind van de training krijg je een certificaat.

Eindeloos Musiceren biedt ook de Aubade en het Herinneringskoor aan. Bij de Aubade verzorgt een muziekdocent samen met leerlingen een intiem concert in zorginstellingen. Daarnaast ondersteunt het team van Eindeloos Musiceren zorginstellingen en gemeenten bij het opzetten van een Herinneringskoor. Een Herinneringskoor bestaat uit mensen met dementie of een andere chronische ziekte, mantelzorgers, familie, vrijwilligers. Samen zingen verbindt!

Via de website van Kunstwerk! Het Musiater en Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers kun je je aanmelden voor het project Eindeloos Musiceren. Wil je je niet digitaal aanmelden? Bij iedere vestiging van de bibliotheek liggen inschrijfformulieren voor je klaar.

Wil je vrijwilliger worden of meer informatie? Neem dan contact op met Kunstwerk! via info@liemerskunstwerk.nl

Eindeloos Musiceren is een initiatief van: Kunstwerk ! Culturele Voorzieningen in de Liemers, AlzheimerMuziekGeluk, Ignar Rip Liemerije deskundige zorg voor ouderen en Leo Harmonie, Lobith.

Wil je ook partner worden? Laat het Kunstwerk! dan weten via Info@liemerskunstwerk.nl

afbeelding van pianospelen

Bieb: Vacature: taalvrijwilliger Praathuis

 • Hits: 922

Wil jij vrijwilligerswerk doen en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving? Als taalvrijwilliger kun je hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers zoekt in samenwerking met Caleidoz Welzijn voor het Liemers Taalhuis taalvrijwilligers voor het begeleiden van een wekelijkse praatgroep bestaande uit vrouwelijke vluchtelingen. Deze groep vrouwen komt wekelijks bij elkaar in Lobith en Zevenaar. Gedurende anderhalf uur praten zij met elkaar om zodoende de taal eigen te maken. De praatgroep draagt bij aan de integratie van deze groep vluchtelingen. De vrijwilliger ondersteunt en begeleidt met als doel te werken aan taalverhoging.

Taken:
• Begeleiden van de praatgroep
• (Thematisch) voorbereiden van de bijeenkomsten
• Inzetten van de materialen
• Signaleren en doorverwijzen
• Het leveren van een bijdrage aan nabesprekingen

Wij vragen:
• Goede sociale vaardigheden
• Goede taalvaardigheden
• Kan kennis interactief en op informele wijze overbrengen
• Openstaan voor andere culturen
• Bieden van een luisterend oor
• Kan zelfstandig werken
• Een tijdsinvestering van ca 2-3 uur per week

Wij bieden:
• Een vrijwilligersovereenkomst
• Regelmatige begeleiding
• Training
• Een prettige werkomgeving
• Goede faciliteiten

Voor informatie en contact:
Marie-José van de Velde, mj.van.de.velde@liemerskunstwerk.nl,
0316-523819

Cultuurkrant Taalhuis


 

liemers logo bibliotheek  Servicepunt Pannerden

 


 

Contactgegevens

Adres

Claudius Civilisstraat 3, 6911AW PANNERDEN

  Telefoon 0316-202005
  E-mail info@debibliotheekliemers.nl
  Website www.debibliotheekliemers.nl
   

 De bibliotheek is nu ook te volgen op Instagram en Pinterest.

Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, volg ons op de sociale media Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Openingstijden

maandag : 13:30 - 17:00 uur. Vanaf 1 juni: 14:00 - 15:30 uur.
  dinsdag : gesloten
  woensdag : 09:30 - 12:00 uur en 13:30 - 17:00 uur
  donderdag : 09:30 - 12:00 uur
  vrijdag : gesloten
  zaterdag : 11:00 - 14:00 uur
  zondag
: gesloten
     
Afwijkende openingstijden  

T Scathe is dicht in de herfstvakantie, daarom is de bibliotheek in Pannerden in week 42 gesloten. Uiteraard zijn de leners van harte welkom in onze andere vestigingen.

 

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!