Dorpsraad Pannerden

Onderhoud wegen: aanbrengen slijtlaag

  • Hits: 388

Onderhoud wegen in Zevenaar

Van een aantal wegen in onze gemeente is de deklaag van het asfalt in een matige staat. Daarom voeren wij onderhoud uit van 16 t/m 22 juli 2018. In een periode van totaal 5 dagen (maandag t/m vrijdag) brengen we op al deze wegen een nieuwe slijtlaag aan. De Spijksedijk is hier een uitzondering op. Op werkdagen is er veel vrachtverkeer op de dijk, daarom brengen we de nieuwe slijtlaag in het weekend aan.

Welke wegen?

De nieuwe slijtlagen brengen we aan op de volgende wegen:

Zevenaar: Breulylaan, Leuvenseweg, Zweekhorstweg

Babberich: Eltenseweg

Herwen: Herwensedijk, Ringdam, gedeelte Polderdijk, Boswaaisestraat

Spijk: Spijksedijk, Spijkerweg

Pannerden/Aerdt: Deukerdijk, Beuningsestraat, Renbaan, Ringdam Pannerden, Haspelstraat, Groenestraat, Geitenwaard, Aerdtsedijk, Heuvelakkersestraat, Loostraat

 

Wat is een slijtlaag?

Een slijtlaag is een dunne laag gebroken steenslag die behulp van een laag van bitumen op de bestaande weg aangebracht wordt. Zo kunnen scheurtjes en oneffenheden gedicht worden. Het aanbrengen van een slijtlaag op een asfalt wegdek heeft verschillende voordelen. Zo gaat het asfalt langer mee en is het beter beschermd tegen vuil, vocht en zware belasting. Ook wordt het wegdek stroever, dit maakt de weg veiliger onder alle omstandigheden.

Hinder

Tijdens het aanbrengen van de slijtlaag kan de weg maximaal 6 uur niet gebruikt worden. De steenslag is na ongeveer twee dagen ingereden. Daarna wordt de overtollige steenslag weggeveegd.

Advies

  • Rij rustig op de nieuwe slijtlaag in verband met slipgevaar en kans op opspringende steentjes.
  • Op enkele wegen staan borden met aanwijzingen, volg deze op.
Tagged under Dorpsraad

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!