Activiteiten & Evenementen

De vierdaagse van Marbella!

  • Hits: 2753

marbella2 1024x768

Van 9 tot en met 12 oktober 2011 heeft de 1e editie van de vergelijkbare Nijmeegse Vierdaagse in Marbella plaatsgevonden.
Vier dagen lang 20 kilometer wandelen door de bergen, langs het stand en over de boulevard van Marbella. De bedenker achter het project is de Nederlandse emigrant Hans Wohl die zelf al ruim 14 jaar in het Zuid-Spaanse Marbella woont. De Nijmeegse vierdaagse-organisatie en wandelsportbond KNBLO hebben inmiddels hun volledige medewerking aan de Spaanse organisatie toegezegd.

Elly Aarntzen, Gerda Willems en Joekie Cornielje namen deel aan deze alternatieve Nijmeegse Vierdaagse. Hieronder hun verslag.

Het was een fantastische week!

's Morgens om 9 uur moesten we starten. 20 kilometer voor de boeg! Van ons appartement naar de start was het ongeveer een kwartiertje lopen. Heerlijk langs de boulevard, zee en strand met iedere dag een strak blauwe lucht. Het was een prachtige omgeving met kastelen van huizen, schitterende kleurrijke tuinen, bergen en mooie uitzichten over Marbella. We hebben onze ogen uitgekeken! 

marbella4 800x478
Sommige momenten hadden we het zwaar. We liepen over onverharde paden met kuilen, stenen en zand de bergen in om het hoogste punt te bereiken.

Naar boven betekend ook naar beneden en dat in een temperatuur van 30 graden (pff), máááár zeker de moeite waard. We konden zo ver kijken, dat we zelfs Marokko hebben zien liggen.

Onderweg hebben we heel veel mensen leren kennen, waar je af en toe wat steun van kreeg als je een moeilijk momentje had. We liepen ongeveer 6 km/u, dus waren iedere middag om ongeveer 13.00u binnen. De ene keer gebroken, de andere keer konden er nog wel wat kilometers bij. Na binnenkomst zochten we een terrasje om een drankje te nuttigen met Carlo Timmermans, Gerard van Hal en nog een aantal bekenden van de vierdaagse. De sangriaatjes waren verukkelijk ;)! Daarna gingen we lekker met z'n drietjes naar het strand om nog even te genieten van de zonnestraaltjes.

De laatste dag van de vierdaagse kregen alle lopers een Hollandse gladiool. De grootste verassing voor ons was dat Willy en Jonny Teunissen (uit Lobith) bij het eindpunt stonden om ons in te halen! Alle drie hadden we dik kippenvel! We wisten er niks van! We kregen een soort van medaille om onze nek van de organisatie, met een plaatje. Daarna hebben we nog een leuk en gezellig feest gehad!

We kijken erop terug als een geweldige tijd en met een grote glimlach!

Volgend jaar gaan we er weer voor!

Liefs,

Joekie Cornielje
Elly Aarntzen
Gerda Willems

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!