Activiteiten & Evenementen

Hengelsportvereniging De Rietvoorn: uitzetten spiegelkarpers

  • Hits: 530

Zaterdag 19 november om 10.00 uur 's morgens was het dan zo ver; de eerste spiegelkarpers die gaan worden uitgezet in het kader van het nieuwe visstandbeheersplan zijn gearriveerd. En daarmee is het, het eerste echte wapenfeit van de in het voorjaar ingestelde karpercommissie van Pannerdense Hengelsportvereniging de Rietvoorn. Het plan is bedoeld om de mogelijkheden om op karper te vissen op de verenigingswateren te verbeteren en bestaat uit 3 uitzettingen op 2 wateren verspreid over 3 jaar.

Het doel is dat het water Lobberden geschikt wordt voor de beginnende en groeiende groep jeugdige karpervissers. Voor het water Hulshof is de doelgroep de wat meer gevorderde karpervisser. Op de wateren werden respectievelijk 30 en 15 zeer fraai beschubte spiegelkarpers uitgezet. Onder toeziend oog van 2 bestuursleden worden door de leden van de karpercommissie en enkele vrijwilligers de vissen nauwkeurig gemeten, gewogen, gefotografeerd en uitgezet.

Elke spiegelkarper heeft een uniek beschubbings patroon en zo kunnen de vissen na een toekomstige terugvangst herkend worden door de foto's te vergelijken. Door de vangstgegevens als gewicht, lengte en vangstplek krijgt de vereniging inzicht in de groei, maar ook of de vis bij hoog water van water wisselt. In de toekomst het project geëvalueerd worden en kan er bepaald worden of het, het gewenste resultaat op heeft geleverd.

Karperproject Lobberden 008Karperproject Lobberden 016

Karperproject Lobberden 018Karperproject Lobberden 020

Karperproject Lobberden 028Karperproject Lobberden 043

Karperproject Lobberden 053Karperproject Lobberden 063

Karperproject Lobberden 069Karperproject Lobberden 079

Foto's: Frans Willemsen

 

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!