Pannerden Actueel

Oplevering regelwerk Pannerden

  • Hits: 1443

Het Regelwerk Pannerden wordt maandag 29 september officieel opgeleverd. Met het regelwerk heeft Rijkswaterstaat een instrument in handen om bij hoogwater de bij wet geregelde afvoerverdeling over de Waal (2/3) en het Pannerdensch Kanaal (1/3) in stand te houden. Dat is van belang voor de veiligheid van de twee tot vier miljoen mensen die in het Nederlandse rivierengebied wonen en werken.

Regelwerk oplevering

Kleine ingreep, groot effect

Regelwerk Pannerden is van grote betekenis voor de hoogwaterveiligheid in Nederland. Dat komt door de ligging aan het beginpunt van de Nederlandse delta:ingrijpen op deze plek is van grote invloed op de rest van het rivierengebied, van het IJsselmeer in het noorden tot de delta in het westen.

Het regelwerk is 175 meter breed en vijf meter hoog. Door meer of minder betonnen balken in het regelwerk te plaatsen, kan de hoeveelheid water die er bij hoogwater doorheen kan stromen, worden gereguleerd.

Herinrichting Rijnwaardense Uiterwaarden

Regelwerk Pannerden maakt deel uit van het project Rijnwaardense Uiterwaarden. In dit project werken verschillende overheden en private partners in zeven deelprojecten samen aan hoogwaterbescherming en natuurontwikkeling. Het regelwerk is het eerste deelproject dat gereed is.

Paanderse Horoscoop: Waegschaol (24 september t/m 23 oktober)

weegschaal pannerden.infoPaanderse Horoscoop: Waegschaol (23 september t/m 23 oktober)

De Waegschaal liek wel gemaak veur de liefde! De Waegschaol is un charmante partner die ok nao jaore huwelijk nog attent kan zien. De Weegschaal slit af en toe un bietje deur, dit liek wel aongebore. Mhar de Waegschaol kan daornao wel snel ien balans komme en hilt absoluut niet van probleme op ut liefdesgebied en werkt keihard om disse te veurkomme. De bille, oge, ore, moond, lippe en huid zien de erogene zones van de Waegschaal, en das un hele moel vol! Daorbi-j blief tie evenwichtig, stelt zien prioriteiten en als ut mot dan gooit ie gewich ien de strijd. Bekende Paanderse waegschaole zien de flexibele Marcel Aarntzen, huusman Hugo vd boogaard, de Sik-Erik Sommers en cooperatieve Thera Leenders!

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!