En dan dit!

En dan nog even dit: Gun factor...

  • Hits: 1342

In een dorp speelt een belangrijk aspect indien je iets voor elkaar wilt krijgen waarbij je de hulp nodig hebt van anderen. Dat kan zijn bij het organiseren van een activiteit of het starten van een onderneming. Dit aspect is de zogenaamde gun factor en deze bepaalt in grote mate of je de beoogde doelstelling gaat halen.
Als je iemand bent die alleen maar neemt en weinig tot niets geeft, dan moet je er niet raar van staan kijken dat mensen geen tijd voor je hebben. Of sterker nog, je iets niet gunnen. Je hebt je bronnen als het ware op voorhand al laten verdampen. Alleen maar nemen is dus niet slim en bovendien een slechte eigenschap.

Een slechte eigenschap is echter ook op voorhand iemand iets niet gunnen terwijl de persoon in kwestie geen slechte reputatie heeft en net zo veel kansen verdiend.
Dan wordt het een ander kwestie waarin ons oerinstinct gaat opspelen namelijk vechten of vluchten. Dit is een verdedigingsmechanisme dat bij mensen en dieren optreedt als er acuut gevaar dreigt. Je wordt dus feitelijk als een gevaar beschouwd en men haalt alles uit de kast om je te belemmeren in het behalen van jouw doelstellingen.
Dat gun je je grootste vijand niet. Laat staan een dorpsgenoot…

Paanderse horoscoop: Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Paanderse horoscoop: sterrebeeld boogschutter van 23 november t/m 22 december

sterrenbeeld boogschutterDe Boogschutter is un teken ien de horoscoop die ut lastig viend om monogaam te blieve met zien drang naor avontuur. De Boogschutter hèt enorm veul behoefte aon ruumte en vrijheid (un flierefluiter). Men kan de partner nog wel uns beledige omdat de Boogschutter gin blad veur de mond nimt en (tactloos) de mening verkondig (un groote moel dus). De Boogschutter zurg dur nog wel uns veur dat de boog un bietje gespanne staet, maar ien un goed gezelschap hingt ut tuwke al whèr snel slap. Bekende Paanderse minse met ut sterrenbeeld boogschutter zien de jongste beheerder van disse website, zien taante, zien oom...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!