Kermis 2021

Pannerden – even leek het dat de Corona epidemie Nederland in haar traditie verlamde. Schuttersgilden in den landen moesten een jaar overslaan, namelijk door de epidemie werd het normale leven verstoord. Voor velen leden van de landelijke Schuttersgilden hield dit in dat veel Concoursen naast de plaatselijke Kermissen een jaar geen doorgang hadden.
2021 het jaar van de verlossing vooral voor de velen landelijke verenigingen. De zaterdag voor het  traditionele gebeuren bogen bouwen dit jaar met vette letters aangegeven in zijn of haar agenda. Wil het dat de bewoners ook vlaggen,  hiermee aan te geven zondags zij ook traditiegetrouw er zijn, en tijdens de opening na de rondgang door het dorp. Enkele leden dreef hun verlangen naar vervroegd vlaggen. Beiden heren toonde zaterdagochtend vroeg de schutterskleuren in den top van de vlaggenmast. Momenten later werd her wel schoorvoetend in enkele straten in Pannerden ook hun schuttersvlag  gehangen. Hiermee word blijk gegeven het missen van de jaarlijkse traditie en het vieren samen van de kermis. Kenmerkend de traditionele kenmerken zijn duidelijk zichtbaar hierdoor. Een jaar werkeloos, tijdens de rondgang van de fotograaf , ziet hij zeven bogen verrijzen waar vakbekwaamheid naast veiligheid in acht genomen werd.

bijdehandjes
De Bijdehandjes


De Gorgies

 De Knappe Kupkes

De Kwallen

D

De Piepkes

De Snikkels

De Pikantjes
vlaggen hoogeweg
Vlaggen Hoogeweg
We kunnen de bouwsels zien en bewonderen, o.a. De Kwallen Aerdtse straat. De Knappe Kupkes Hoogeweg. De Bijdehandjes Oude Rijnstraat. De Gorgies Schoolstraat. De Snikkels “De Pannerd”.  De Tuin. De Tuin. De Piepkes Renbaan Ulepad. Hoogeweg De Senioren.

 Zondagmorgen het Koningspaar ophalen aan huis. Daarna bezoeken zij “ De Pannerd”samen met Harmonie Wilhelmina, Officierencorps en vendeliers brengen zij een hulde aan bewoners en vooral aan de zorgmedewerkers, zij hebben immers zware werkdagen gekend tijdens de pandemie.  Na de opening drie dagen volop feest vieren.

Foto’s en tekst Frans Willemsen.

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.