Bieb: Aanrader!

coverDe residentie : achter de schermen van het Witte Huis
Auteur Kate Andersen Brower

De Amerikaanse journaliste Kate Andersen Brower bereikte in 2015 met dit boek over het dagelijks leven in het Witte Huis op basis van interviews met voormalige bewoners en vele oud-gedienstigen de eerste plaats op de bestsellerlijst van de New York Times.

Hoewel destijds de anekdote dat Hillary Clinton haar overspelige man ten tijde van de zaak-Lewinsky tot bloedens toe te lijf ging de... media haalde, bevat het geen grote onthullingen; daar is het dienstpersoneel, zoals de schrijfster niet moe wordt te benadrukken, te loyaal en discreet voor. Soms laadt Andersen, ooit werkzaam voor de conservatieve nieuwszender Fox, de schijn van partijdigheid op zich: met uitzondering van de hooghartige Nancy Reagan worden de Republikeinse first families beduidend milder beschreven dan de Democratische presidenten en hun gezinnen. Ondanks het feit dat veel informatie wordt herhaald als gevolg van de indeling in deels overlappende thema's, is dit – mede door de doorgaans adequate vertaling en het uitgebreide register – een onderhoudend en boeiend werk over de Amerikaanse residentie vanaf de jaren zestig van de 20e eeuw. Met twee fotokaternen

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.