Bieb: Boekentip - Gewetenloos ,auteur Patricia Cornwell

momredirThriller 2016 - Drieëntwintigste thriller van auteur Patricia Cornwell rondom patholoog-anatoom Kay Scarpetta.

Terwijl ze bezig is met het onderzoek naar de moord op de dochter van een Hollywoodster, krijgt Kay Scarpetta verontrustende filmpjes via haar mobiele telefoon binnen. Het zijn oude, belastende beelden van haar nicht Lucy. Kay weet zeker dat het materiaal afkomstig is van Carrie Grethen, een doodgewaande psychopaat en ooit Lucy’s minnares. Samen met rechercheur Marino gaat ze op zoek naar de waarheid, voordat haar leven en iedereen waar ze om geeft vernietigd wordt.

Hoewel het verhaal in principe zelfstandig te lezen is, wordt er veel terugverwezen naar vorige boeken; voorkennis komt met name in de eerste helft de leesbaarheid ten goede. De hoofdpersoon in de ik-vorm komt als een gedreven, competente maar wat afstandelijke vrouw over, het is lastig om met haar mee te leven. De auteur is meester in het oproepen van een onheilspellende, beklemmende sfeer, deze hangt in het hele boek. Voor de liefhebbers van complottheorieën en ingewikkelde plots.

Voor de fans van Cornwell is dit boek een must...

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.