Pannerden.info 5 jaar - Review 2010

pannerden.info 5 jaar goud bewerktOp 1 september 2015 bestaat Pannerden.info 5 jaar. We zijn blij en trots op dit eerste jubileum van onze website. Lees hieronder op welke wijze de website tot stand is gekomen. In de eerste 5 jaren is er al gigantisch veel informatie op onze website geplaatst. Helaas kunnen we deze niet allemaal in de spotlights zetten.

Veel plezier met het "terugblikken" op Pannerden.info.

In de aanloop naar de oprichting werden doelen, doelgroepen en onderwerpen vastgesteld

Doel van het opzetten van de website waren:

 • Een portaal starten voor / door Pannerden.
 • Portaal voor mensen die geïnteresseerd zijn in Pannerden.
 • Informatiewijzer.
 • Site voor non commercial instellingen zoals o.a. PIT en SWOR.

Doelgroepen waren/zijn:

 • Inwoners van Pannerden
 • Inwoners van Rijnwaarden
 • Toeristen en overig

Onderwerpen waar toen over gedacht werd om op te nemen in de webstie Pannerden.info:

 • Nieuws:
  Nieuws wordt op de site gepubliceerd door doorlinken of het zelf publiceren van lokaal nieuws. Mogelijk zijn ook verslagen van evenementen.
 • Omgeving:
  Foto-album van Pannerden en omgeving zoals oude foto's, hedendaagse foto's, natuurfoto's.
 • Paanders dialect:
  Maandelijkse rubriek waarin het Paanders dialect centraal staat
 • Geschiedenis/historie:
  Geschiedenis van Pannerden (landelijke en historische)
 • Activiteiten en evenementen:
  De meest recente activiteiten of evenementen worden geplaatst op de startpagina. Daarnaast wordt op een eigen pagina een totaaloverzicht van alle activiteiten en evenementen gepubliceerd.
 • Pagina links: Links naar websites uit Pannerden en links naar websites uit Rijnwaarden
 • Interview:
  Maandelijks interview van een lokaal figuur door een vaste interviewer.
 • Prijsvraag:
  Een maandelijkse prijsvraag waarin een kleine prijs gewonnen kan worden
 • Colum:
  Een vrijblijvende colum. Schrijven van een colum kan door diverse personen geschieden.
 • Marktplaats Pannerden: Een prikbord voor het uitstallen en verkopen van spulletjes.
 • Computernieuws:
  Globale simpele info voor computergebruikers.
 • Algemene info:statische pagina met NAW-gegevens van verenigingen, instellingen en bedrijven.

In eerste instantie werd gestart met het oprichten van een webredactie bestaande uit 13 personen. Na verloop van tijd ging deze webredactie ter ziele en werd beheer en uitvoering volledig overgenomen door de huidge webbeheerders Arno Benning, Niek Benning en Frans van Loon.


Review 2010.

Interview.

In een interview geven de twee oprichters weer waarom zij een website voor Pannerden hebben opgericht.

IMG 1592

 Public Relations (PR).

Poster pannerden info

Om de website stevig te promoten onder de inwoners van Pannerden werd besloten om de kermis van 2010 als promotie moment te kiezen.
Op de eerste kermisavond lagen op alle tafels honderden flyers met informatie over Pannerden.info.

 

 

Indeling website.

De website begon al met de indeling van bepaalde categorieën. Zo waren er van begin af aan al categorieën zoals: geschiedenis, toerisme en een ware column. In de column werden (en worden) onderwerpen (op een humoristische wijze) belicht en besproken. Één van de eerste columns was van Drieske over de pont en over, hoe kan het anders, de paanderse kermis.

drieske

 Cultuur.

Ook voor cultuur is er ruimte op onze website. Gedichten zijn al vanaf het begin een vast onderdeel op onze website. Gedichten geschreven door onze Paanderse dorpsdichter Frans Smolders. Zijn eerste gedicht droeg de titel Vers in het geheugen.

Één van de eerste artikelen.

Één van de eerste artikelen op Pannerden.info was de struintocht van basischool 't Scathe onder leiding van Geert Roelofs door de Lobberdense Waard. Lees hier het allereerste artikel en ervaringen van deze paanderse kiender over hoe ze "lekker zutten" in de Lobberden.

sparrenput

Geschiedenis.

Op een lokale website mag de geschiedenis van een dorp natuurlijk niet ontbreken. Met name in de beginperiode zijn er diverse artikelen over de geschiedenis van Pannerden toegevoegd. Met de hulp van een aantal bekende Paanderse personen werd met hun uitgebreide geschiedeniskennis veel informatie verzameld en in artikelen ondergebracht. De geschiedenis bevat dan ook artikelen over vondsten van ver voor Christus t/m de tweede wereldoorlog en nog later. Één van de eerste artikelen werd geplaatst in oktober 2014 over toneelvereniging KNA (klik hier) en in november 2010 over de Tweede wereldoorlog. (klik hier)

Verdere ontwikkeling website. buurtbus Rijnwaarden

In de eerste maanden werd er veel "gebrainstormd" over de onderdelen van de website. Wat moest er nu allemaal op komen om de website compleet en interessant te maken. Na een stroeve start werden in de loop van de avond met behulp van een lekker koud potje bier steeds meer ideeën geboren. Naast een column moest er ook ruimte komen voor luchtige kritische reacties over diverse onderwerpen. De categorie "En dan dit!" was geboren. Lees hier het eerste artikel over de bushalte midden in ons dorp van de buurtbus Rijnwaarden Halt de halte. Niet veel later gevolgd door het Wandelparadijs en Voorrang.

Review 2010.

Onze review van 2010 wordt afgesloten met een column van Waoter over Sarah en Abraham. Dit artikel sloot het jaar af op 29 december 2010. De webbeheerders gingen daarna vol moed aan de slag met het nieuwe jaar 2011. Wat zou het nieuwe jaar gaan brengen voor Pannerden.info. Binnekort leest u meer hieroverin de review 2011.

We hopen dat u alvast genoten heeft van ons overzicht van 2010.

De webbeheerders,

Arno Benning, Niek Benning en Frans van Loon

Aanmelden Buurt WhatsApp

bwa pannerden

Doe mee en meld u aan door op het bord te klikken!

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.